De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Scifi-platformgame Atom Run is gratis App van de Week

Rutger Otto
22 augustus 2014, 8:57
2 min leestijd

Apple kiest deze week voor het spel Atom Run als App van de Week in de App Store. Dat betekent dat je de app een week lang gratis kan downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Atom Run is een spel van Fingerlab, dat eerder bijvoorbeeld Albert en Rockmate maakte. Het speelt zich af in de toekomst en aan jou de taak om de robot Elgo door verschillende levels te loodsen. Het is het jaar 2264 en jij bent de enige nog bestuurbare robot. Alle mensen zijn door een ramp om het leven gekomen. Door zoveel mogelijk moleculen en atomen te verzamelen, probeer jij weer nieuw leven te creëren.

Official Atom Run Launch Trailer

Pittige platformgame

Atom Run is een platformer die nog het meest doet denken aan Sonic, maar dan in een futuristische setting. Het is nog een vrij nieuwe game (kwam dit jaar in mei uit) en dat zie je. Het ziet er allemaal mooi uit, veel details, en het speelt lekker soepel.

Je gaat van level naar level en komt zo uiteindelijk in heel nieuwe gebieden terecht. Als je elk level echter ‘perfect’ wil uitspelen, dan ben je er wel even zoet mee. Atom Run is wat dat betreft een pittige platformer. Het doel is steeds om bij de deur naar het volgende level te komen, maar onderweg dien je ook moleculen en atomen te verzamelen. Hoe sneller je door het level heen gaat, des te meer bonuspunten je krijgt.

Het is heel simpel om Atom Run te spelen. Linksonder in beeld zijn knoppen om naar links en rechts te bewegen, aan de rechterkant vind je de springknop. Twee keer springen is een dubbeljump. Af en toe lijken de knoppen niet helemaal op de juiste plaats te zitten en druk je mis. Dat is irritant als je voor een highscore gaat, maar alles went. Het is alleen jammer dat je de positie van de knoppen niet zelf kan instellen. Wel kun je gebruik maken van een MFi controller.

Atom Run downloaden

Platform-fans kunnen hun hart deze week ophalen, nu Atom Run gratis te downloaden is voor iOS 7 of nieuwer. Voor de installatie is 78,6MB aan vrije opslagruimte benodigd.

Atom Run

Fingerlab

€ 2,99 via App Store

Atom Run
Atom Run
Atom Run
Atom Run
Atom Run
Atom Run
Atom Run
Atom Run
Atom Run
Atom Run
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu