Astropad maakt van je iPad een tekentablet voor de Mac

19 februari 2015, 12:14
2 min leestijd
Astropad maakt van je iPad een tekentablet voor de Mac

Voor kunstenaars is het enorm handig om op een iPad te tekenen en te schetsen, maar nog beter zou zijn als het werk meteen op de Mac verscheen. Dat kan nu met Astropad.

Lees verder na de advertentie.

iPad als tekentablet

Astropad maakt van je iPad een tekentablet die gekoppeld wordt aan de Mac, zodat je wat je schetst meteen op je computer te zien is. In tegenstelling tot tekentablets als Wacom kost de app echter een stuk minder geld: 50 dollar.

Astropad is door twee Apple-medewerkers gemaakt en spiegelt als het ware het beeld van je Mac op de iPad via wifi of usb. De app werkt met verschillende drukgevoelige styluspennen, zodat je professioneel aan de slag kunt met illustreren, schetsen, schilderen of fotobewerken. Daarbij is het overigens wel jammer dat je geen zwevende cursor hebt, waarmee je blind op de iPad zou kunnen tekenen, terwijl je naar het (grotere) scherm van je Mac kijkt. Al het werk vindt dus plaats op de iPad.

Om gebruik te maken van Astropad moeten de Mac- en iOS-app gelijktijdig draaien. De iPad heeft daarvoor iOS 8 nodig, maar de Mac-app ondersteunt Mavericks of later – je hebt dus niet per se Yosemite nodig.

astropad

Astropad gemakkelijk te gebruiken

Volgens de makers helpt Astropad tekenaars om veel productiever en efficiënter te werken. “Normaal gesproken moet je steeds bestanden uitwisselen tussen de iPad en Mac en switchen tussen de apparaten, nu gaat alles tegelijk.”

In tegenstelling tot andere apps die het beeldscherm spiegelen, is er geen lag tussen wat er op de iPad en op de Mac gebeurt. Daarnaast is het makkelijk te installeren, want er is geen extra software voor nodig. De app openen op zowel iPad als Mac is genoeg, ze verbinden vanzelf.

Belangrijk bij teken-apps is dat je handpalm niet wordt geregistreerd op de iPad, dat voorkomt digitale inkt op je kunstwerk op plekken waar het niet hoort. Ook dat zit bij Astropad wel goed. Daarnaast kun je gebruikmaken van de bekende vingerbewegingen op de iPad, bijvoorbeeld inzoomen door duim en wijsvinger van elkaar af te bewegen.

Astropad downloaden

Astropad voor Mac is voor 50 dollar te koop op de website van Astropad. De iPad-app download je gratis in de App Store. Je hebt ze allebei nodig. Zeven dagen uitproberen kan ook.

Astropad Standard

Astro HQ

€ 34,99 via App Store

Astropad Standard
Astropad Standard
Astropad Standard
Astropad Standard
Astropad Standard
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu