Astra: fraaie papier maché-achtige platformgame voor iOS
Gijs Ettes
Astrå

Astrå

€ 2,29

Onze score

8

Astra is een prachtige platformgame voor iOS waarin het de bedoeling is om met Hemera, de Godin van de Dag, de strijd aan te gaan met de duisternis. Dit doe je door van planeet naar planeet te springen en zonlicht te verzamelen.

Papier Maché

Astra heeft een bijzondere papier maché-achtige stijl, met veel kleuren en kleine, grappige details. De animaties van Hemera en de tegenstanders die zij op haar reis tegenkomt, zijn enorm vloeiend en ook de rustgevende muziek spreekt meteen aan.

In de basis is Astra een eenvoudige game: je hoeft immers alleen goed getimed op het beeld te drukken om te springen. Net als in andere platformgames speel je levels die steeds uitgebreider en moeilijker worden. In elk level is het de bedoeling om het eindportaal te halen, waarbij je onderweg hongerige wolven en andere gevaarlijke obstakels moet ontwijken. Ondertussen verzamel je zonnetjes en hoe sneller je dat doet, des te hoger de score.

De besturing is erg intuïtief. Door één keer te tikken laat je Hemera springen en met een dubbele tap springt ze hoger om zo bijvoorbeeld op een andere planeet terecht te komen. Ze rent automatisch, waarbij ze omdraait als je een obstakel raakt. Tussendoor moet je zo nu en dan ook eenvoudige puzzels oplossen. In totaal bevat de game 30 levels met veel kleine geheimen om te ontdekken. Je topscore kun je delen via de leaderboards.

Astra downloaden in de App Store

Astra is een fraaie en gemakkelijk op te pakken game die je voor 2,99 euro downloadt uit de App Store. Het spel is 86,3MB groot en vereist iOS 7 of nieuwer.

Astrå

Pablo Molina Garcia

€ 2,29 via App Store

Astrå
Astrå
Astrå
Astrå
Astrå

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.