De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Vorm je eigen broederschap in Assassin’s Creed Rebellion

Florence Peeters
29 november 2018, 15:01
3 min leestijd
Vorm je eigen broederschap in Assassin’s Creed Rebellion
Assassin’s Creed Rebellion

Assassin’s Creed Rebellion

Gratis

Reviewscore

8

In Assassin’s Creed Rebellion komen al je favoriete personages uit de Assassin’s Creed-reeks samen in één game. Dit is waarom ook jij je eigen ‘brotherhood’ moet vormen.

Lees verder na de advertentie.

Assassin’s Creed Rebellion nieuwste in reeks

De gamereeks Assassin’s Creed is al jaren erg populair. Menig gamer heeft op de pc of console al tientallen ‘eagle drops’ gedaan om te ontsnappen of vijanden aan te pakken. Niet gek dus dat de eerste grote mobiele game van ontwikkelaar Ubisoft een nieuwe variant in de Assassin’s Creed-serie is.

Rebellion is speciaal en exclusief voor mobiele gamers gemaakt. En hoewel de game net iets anders in elkaar steekt, is het een feest der herkenning. Alle personages uit de verschillende spellen zijn namelijk terug te vinden in Rebellion, waaronder Ezio, Aguilar en Machiavelli. Samen met ongeveer 20 nieuwe personages kun je zo uit ruim 45 karakters kiezen om je eigen broederschap mee te vormen.

Assassin’s Creed staat erom bekend zich steeds af te spelen in een andere periode uit de geschiedenis. Rebellion speelt zich af ten tijde van de Spaanse inquisitie, een tijd waarin met harde hand de orthodoxe katholieke kerk werd gehandhaafd.

Met een groeiend aantal broeders vecht je je een weg langs de vijand op, om ze zo te stoppen en materialen te verzamelen. Iedere missie speel je met drie karakters. Elk personage heeft zijn eigen specialiteit. De een is beter in directe gevechten, terwijl de ander beter kan sluipen of juist sloten en vallen kan ontmantelen.

Door steeds je eigen team samen te stellen, heb je altijd de juiste balans en benodigde krachten. Door het spel heen speel je steeds meer personages vrij en groeit je broederschap. Het doel is om voor hen een basis te bouwen. In de thuisbasis kun je onder meer iedereen trainen, informatie verzamelen voor missies en wapens en bescherming maken.

Maak het zo uitgebreid als jij wil

De strategische rpg is zo uitgebreid te maken als jij wil. Door de verschillende personages in iedere missie, heb je per missie-onderdeel de keuze of je snel langs je vijanden sluipt, of overal de confrontatie aangaat in een gevecht. Dit zorgt er wel voor dat je aardig wat op het scherm moet tikken.

Vind je dat teveel werk, dan kun je de missies ook versnellen of zelfs op een automatische modus spelen. Hierdoor wordt automatisch de meest geschikte moordenaar een kamer in gestuurd en speel je zelf alleen de gevechten. Doordat je in deze modus wat vaker de confrontatie aangaat met tempeliers, heb je wel meer kans om tijdens een missie broeders te verliezen.

Train je broederschap

Voor liefhebbers van het verhaal en de tactische onderdelen van het spel, is er ook de rush-modus. Deze kun je per ‘missieregio’ ontgrendelen, en zorgt ervoor dat een missie vooruitgespoeld wordt. Simpele missies sla je zo gemakkelijk over, zodat je weer genoeg middelen hebt om je assassins te trainen.

De game is enorm uitgebreid, en dat groeit alleen maar wanneer je steeds meer personages verzamelt. Jammer is dat je regelmatig wordt gevraagd om in-app aankopen te doen, en het zonder deze aankopen ook een stuk langer duurt voordat je grote vooruitgang boekt. Maar doe je dat niet, dan heb je wel een game die je de komende tijd zoet houdt.

Assassin’s Creed Rebellion

Ubisoft

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen