Arrrr! Assassins Creed Pirates is gratis App van de Week
Rutger Otto

Een beetje gamer kent natuurlijk de Asssassins Creed serie, waarin je met de hoofdpersoon door een open omgeving klautert. In Assassins Creed Pirates voor iOS doe je dat niet, maar kruip je in de huid van een kapitein en voer je vuurgevechten tegen schepen.

assassins creed piratesDeze week is het spel App van de Week en dus gratis te downloaden uit de App Store. Zoals de eerste alinea al doet vermoeden, is Pirates geen volledige Assassins Creed game. Zo hoef je bijvoorbeeld geen bepaalde doelwitten te doden. Pirates draait om Alonzo Batilla, een jonge kapitein die met de piraat La Buse in aanraking komt. Aan jou de taak om het leven en de geheimen van La Buse te ontrafelen.

Schieten op schepen

Het verhaal (dat door plaatjes en tekstdialogen verteld wordt) is wel aardig, maar Pirates moet het van de gameplay hebben. Zo bestuur je een schip, schiet je kanonnen af in gevechten met andere schepen en dien je tegenaanvallen af te weren door ze te ontwijken of kanonnen uit de lucht te vegen of te tikken. Na afloop verzamel je goud en andere schatten.

Steeds vaar je naar een nieuwe regio, waar hoofdmissies en zijmissies zijn. Zo komt het voor dat je een walvis tegenkomt en dat je die moet zien te vangen. Ook dit doe je door te vegen en te tikken. In het begin introduceert het spel veel nieuwe spelelementen, maar na een tijdje heb je alles wel gezien.

Upgrades en levels

Geinig is ook de optie om nieuwe schepen te kopen en bestaande schepen uit te bouwen, zodat ze krachtiger zijn. Tussen de gevechten door kun je manschappen kopen die meehelpen op je schip, wat eveneens zorgt voor meer power. Zo blijf je dus altijd bezig met levelen en uitbouwen

Assassins Creed Pirates downloaden

Hoewel de gameplay repetitief is, kun je er aardig wat uurtjes zoet mee zijn. De game ziet er ook prachtig uit op de iPhone. Nu de game gratis is (was 4,49 euro), raden we aan het eens te proberen. Daarvoor heb je iOS 7 of nieuwer nodig en 866MB aan vrije opslagruimte.

Assassin's Creed Pirates

Ubisoft

9 (192 reviews)
Gratis via App Store

Assassin's Creed Pirates
Assassin's Creed Pirates
Assassin's Creed Pirates
Assassin's Creed Pirates
Assassin's Creed Pirates

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.