Asphalt Overdrive: gratis racegame gooit het over een andere boeg
Gijs Ettes

De gratis racegame Asphalt Overdrive is sinds vandaag te downloaden voor de iPhone, iPad en iPod Touch. In tegenstelling tot eerdere games in de Asphalt-serie bestuur je nu je bolide door over het beeld te swipen.

Asphalt Overdrive: tegenstanders beuken voor power-ups

Asphalt OverdriveIn eerdere Asphalt-games was het nog de bedoeling om zo snel mogelijk over circuits te rijden en als eerste te finishen, maar in Overdrive ben je voornamelijk bezig met het beuken van andere weggebruikers, het verzamelen van power-ups en het ontlopen van de politie. Door naar links en rechts te swipen wissel je van rijstrook en kun je obstakels vermijden, net zoals in de populaire game Temple Run. Door tegenstanders uit te schakelen, wordt de boostmeter gevuld en kun je extra snelheid maken.

Tussendoor kom je de nodige schansen tegen en heb je de mogelijkheid om trucs uit te voeren. Toch voelt Asphalt Overdrive door de nieuwe gameplay-elementen een stuk beperkter. Driften en zoeken naar de ideale lijn op een circuit is er niet meer bij. Wel ziet Overdrive er weer strak uit, met een 80s stijltje dat ons wel kan bekoren. Daarnaast zijn er in totaal 30 snelle bolides, waaronder de Lamborghini Countach en Ferrari Testarossa, om vrij te spelen.

Per missie kun je maximaal drie sterren behalen, afhankelijk van het aantal tegenstanders dat je uitschakelt en het aantal meters dat je ongeschonden aflegt. Het sociale element speelt ook bij deze Asphalt Overdrive weer een grote rol. Je kunt wekelijks meedoen met wedstrijden en uitdagingen en middels een Facebook-koppeling je prestaties vergelijken met vrienden.

Asphalt Overdrive downloaden

Via onderstaande link kun je Asphalt Overdrive downloaden. De game vereist iOS 6 of nieuwer en tenminste 94MB aan vrije opslagruimte.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.