Nieuwe app Artisto is Prisma voor video

Erwin Vogelaar
3 augustus 2016, 19:14
2 min leestijd
Nieuwe app Artisto is Prisma voor video
Artisto – kunstfilters voor video en foto

Artisto – kunstfilters voor video en foto

Gratis

Reviewscore

7,5

Inmiddels hebben de meeste mensen wel de indrukwekkende fotofilters van Prisma geprobeerd, maar nu kun je hetzelfde trucje uitvoeren met video’s door de app Artisto.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met Artisto

De foto-app Prisma is in korte tijd zeer populair geworden. Niet gek, want de fotofilters die je in de app kunt gebruiken zijn zeer indrukwekkend. Met het gemak van een druk op de knop vervorm je jouw foto’s tot ware kunstwerken. Hoe tof zou het zijn om deze functies ook met video’s te gebruiken? Prisma gaat die functie binnenkort toevoegen, maar nu is de app Artisto net wat eerder.

artisto

Het idee blijft hetzelfde en is dus ook duidelijk afgekeken van Prisma. Je maakt een video binnen de app en je kiest daarna voor een filter. Hierbij kun je uiteraard uit allerlei kunstzinnige opties kiezen met namen als ‘Art Nouveau’, ‘Gray Shadow’, ‘Pencil Dream’ en ‘Neural Art’. Met zulke namen kan het niet anders dat je videobeelden mooi worden en dat is ook het geval. Het resultaat is net als Prisma behoorlijk indrukwekkend. Bekijk in deze Facebook-video de beelden in actie. We hadden niet verwacht dat de Prisma-functie al zo snel nageaapt zou worden, laat staan dat iemand eerder met een videoversie kwam die zo goed en snel werkte.

Het is wel jammer dat je geen video kunt toevoegen aan de app, zodat je niet je beste beelden nog mooier kunt maken. Je moet de video echt in Artisto zelf maken. Heb je de video eenmaal gemaakt, dan kun je het makkelijk met Instagram en Facebook delen, of via de share-knop naar andere locaties sturen.

Artisto downloaden

Je kunt Artisto gratis downloaden in de App Store via onderstaande link. De app vraagt om 6MB vrije ruimte. Daarnaast heb je minimaal iOS 8 nodig om de app te kunnen gebruiken.

Artisto – kunstfilters voor video en foto

MY COM

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu