Artie’s Magische Potlood is Apples gratis App van de Week

Erwin Vogelaar
26 november 2016, 16:15
2 min leestijd
Artie’s Magische Potlood is Apples gratis App van de Week
Artie's Magische Potlood

Artie's Magische Potlood

€ 2,99

Reviewscore

8

Elke week zet Apple een ‘Gratis App van de Week’ in de App Store. Deze keer is de eer aan het aandoenlijke spelletje Artie’s Magische Potlood.

Lees verder na de advertentie.

Artie’s Magische Potlood

Het is tijd om op avontuur te gaan met Artie en zijn magische potlood, want deze game is de komende week gratis te downloaden in de App Store. Apple zet elke week een app in het zonnetje door deze gratis aan te bieden. Vaak kiest Apple een game uit en deze keer is het niet anders. Artie’s Magische Potlood is bedoeld voor kinderen, die in de game creatief aan de slag kunnen gaan.

In de game bestuurt de speler Artie die direct een potlood vindt. Dit is geen ordinair potlood, want door vormen te tekenen kan Artie objecten in de wereld creëren. Tekent hij de vorm van een vlinder, dan fladdert dit beestje secondes later gewoon rond. Wordt zijn huis verwoest door een dinosaurus? Dan kan Artie een nieuw huis tekenen, door de lijnen van de basis, het dak en een deur over te trekken.

artie's magische potlood

Voornamelijk leuk is dat Artie’s Magische Potlood de speler eigen creatieve inbreng geeft. Hoewel er wel specifieke vormen nodig zijn, waarbij de speler met een vinger de stippellijn overtrekt, mag je de vorm die ontstaat wel aanpassen. Zo kun je door naar rechts of links te swipen de kleur veranderen en door naar boven of onder te swipen de vorm versieren met bijvoorbeeld hartjes of bloemetjes. Voor de oudere gamer biedt de App van de Week deze keer dus niet zoveel.

Artie’s Magische Potlood downloaden

Artie’s Magische Potlood kun je de komende week helemaal gratis downloaden in de App Store. Downloaden kan via onderstaande link. Om de game te spelen heb je wel 272MB vrije ruimte nodig. De game doet het al op iOS 6.0 en hoger.

Artie's Magische Potlood

Minilab Ltd

€ 2,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu