Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

Met Apptivate open je Mac-apps razendsnel met shortcuts

Lars Paijmans
25 mei 2016, 15:43
2 min leestijd
Met Apptivate open je Mac-apps razendsnel met shortcuts

Een programma opstarten op je Mac is niet moeilijk, maar dat het altijd sneller en makkelijker kan bewijst Apptivate. Deze gratis Mac-app maakt het mogelijk om OS X-apps met een toetsenbordcombinatie te openen.

Lees verder na de advertentie.

Apptivate opent je apps razendsnel

Apptivate bestaat al langer, maar kreeg onlangs met versie 2.1 een flinke upgrade. De app is bovendien voortaan gratis, zodat je hem zonder problemen een keer uit kunt proberen.

Apptivate

Deze app is vooral een uitkomst voor mensen die een grote hoeveelheid programma’s en mappen op hun Mac hebben staan. Je favoriete app kun je in het Doc zetten, maar met Apptivate krijg je met een druk op de knop ook direct toegang tot specifieke mappen. Handig al je snel naar je map met downloads wilt springen, of regelmatig een map gebruikt waar je bijvoorbeeld documenten of foto’s in bewaart.

Apptivate werkt heel simpel, wat de app ook zo goed maakt. Je downloadt het bestand simpelweg vanaf de webite van de app, en kunt daarna meteen beginnen met het toevoegen van shortcuts.

Apptivate

Meer dan alleen apps

Door op ‘Add Item’ te klikken kun je in de finder de programma’s of mappen selecteren. Vervolgens vul je een toetsencombinatie in die ervoor zorgt dat je de app automatisch kunt openen. Hierbij is het belangrijk dat je geen combinatie van letter kiest die je regelmatig intikt.

Slimmer is dus om cijfer, letters en leestekens af te wisselen.S 4 opent bij ons bijvoorbeeld de app van Spotify. Je kunt zelf weten hoe lang je de shortcuts wilt maken, door steeds een extra knop toe te voegen. Je verwijdert een app uit Apptivate door er met je rechter muiknop op te klikken en ‘Remove’ te selecteren.

Ben je vergeten wat je Apptivate shortcuts ook alweer waren? Dan kun je ze snel opvragen als je de Suggestions-functie in de instellingen van de app geactiveerd hebt.

Apptivate 2.1 is gratis te downloaden via de website van de ontwikkelaar.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen