Marktplaats voor fashionista’s: 3 apps waar je tweedehands kleding mee (ver)koopt

Dilara Isik
20 november 2019, 15:11
4 min leestijd
Marktplaats voor fashionista’s: 3 apps waar je tweedehands kleding mee (ver)koopt

Heb jij een uitpuilende kledingkast waarvan je de helft niet meer aantrekt? Of ben je juist op zoek naar een speciaal item? Met deze gratis iOS-apps verkoop je kleding die je niet meer aantrekt, of koop je dat ene toffe blousje.

Lees verder na de advertentie.

Vinted

Eén van de bekendste apps voor het kopen of verkopen van kleding is Vinted. Hier kom je de mooiste merkkleding tegen voor een zacht prijsje. Maar je kunt er ook geld aan verdienen door je eigen kledingkast eens uit te ruimen. Volgens de app verkoopt elke 49 seconden één van de Vinted-leden een item.

De app is zo gemaakt dat het heel makkelijk is om je kleding te verkopen. Met de handige tabbladen onderin navigeer je makkelijk door de app. Als je op het plusje onder in het scherm tikt, kun je direct aan de slag met het verkopen van kleren. Hier maak je foto’s, geef je het item een titel en beschrijf je hoe het kledingstuk eruit ziet en of er beschadigingen aan zijn.

Hier kun je ook nog een categorie, merk en de staat van het kledingstuk toevoegen. Je geeft een prijs en voegt het item toe. Je kunt er ook voor kiezen om je kleding te ruilen met de kleding van iemand anders. Zo heb je altijd iets anders in je kledingkast!

Als iemand je kleding wil kopen, stuurt hij of zij je een berichtje. Je moet je kledingstuk natuurlijk wel zelf inpakken en wegbrengen naar een punt waar je je pakket kunt verzenden. De verzendkosten zijn voor de koper. Kom je zelf net dat ene jasje tegen waar je al heel lang naar op zoek was? Dan kun je het direct kopen, of opslaan voor later. Maar wacht niet te lang, want voor je het weet is het weg.

Let op: de app ziet er op het eerste gezicht prima uit, maar toch zijn er wel best wat mensen die er slechte ervaringen mee hebben. Ondanks dat er veel tevreden gebruikers zijn, staan er op Trustpilot berichten dat mensen zijn opgelicht door kopers of verkopers. Let dus goed op als je deze app gaat gebruiken, en kijk eerst goed of de koper of verkoper te vertrouwen is.

Vinted: Tweedehands shoppen

Vinted Limited

Gratis via App Store

United Wardrobe

Een veelgebruikte app voor tweedehands kleding is United Wardrobe. Als je een account aanmaakt of inlogt via Facebook kun je gelijk aan de slag. Met de zoekfunctie zoek je makkelijk naar een speciaal merk of soort kledingstuk. Vul je maten in bij de filters, zodat je alleen ziet wat jou zou passen. Je kunt verschillende items liken, zodat ze in je lijst met favorieten komen.

Je bestelt je kleding via de app. Als je iets leuks ziet, tik je op de foto om meerdere foto’s te zien. Hier zie je ook andere items van dezelfde verkoper. Scrol hiervoor naar beneden om de ‘kledingkast’ te zien. Als je het niet eens bent met de prijs, doe je makkelijk een bod door op ‘bied nu’ te tikken. Als je andere vragen over het kledingstuk hebt kun je onder het item reageren. De verkoper krijgt dan een melding, dus deze zal redelijk snel reageren.


Als je zelf je ‘oude’ kleding wil verkopen, ga je naar het menu linksboven in het scherm. Hier zie je je profiel en kun je kiezen voor ‘product toevoegen’. Ook zie je hier je ‘kledingkast’ met een overzicht van alle items die je hebt toegevoegd om te verkopen. Heb je op verschillende kledingstukken geboden? Dan zie je hier ook een overzicht van je biedingen.

Vinted en United Wardrobe werken in principe hetzelfde. Vinted lijkt echter meer gefocust op het verkopen van kleding, terwijl United Wardrobe zich juist meer lijkt te focussen op het kopen van kleding. Op het hoofdscherm van Vinted kun je namelijk gelijk aan de slag met verkopen, terwijl je bij United Wardrobe juist op het hoofdscherm gelijk je favorieten en je winkelwagen kunt inzien.

United Wardrobe - Fashion App

United Wardrobe

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store


Bump

Voor streetwear en merkkleding ben je bij Bump aan het juiste adres. Vinted en United Wardrobe hebben over het algemeen meer mainstream kleding. Bump heeft juist kleding met een sportievere look. Hier vind je merken zoals Nike, Supreme en Adidas. Ook vind je er sportieve sneakers en kleding met een 80s of 90s look.

Je moet hierbij wel goed opletten waar de kleding vandaan komt. Deze app wordt namelijk wereldwijd gebruikt. Om te voorkomen dat je je blauw betaalt aan verzendkosten vanuit Australië, kun je het beste je locatie instellen. Tik op filters en tik onderin op ‘Om mij heen’. Je ziet dan alle kleding die wordt aangeboden in de buurt.


Als je op het prijskaartje tikt onderin het scherm kun je makkelijk je items verkopen. Je kunt via een bericht communiceren met een koper of verkoper. In het praatwolkje vind je een overzicht van berichten die je hebt gestuurd of ontvangen. Via het poppetje rechtsonder in het scherm zie je een overzicht van welke kleding je hebt aangeboden op de app, en welke items je hebt geliked.

In de filters kun je makkelijk aangeven naar welk merk je op zoek bent. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Adidas, een t-shirt en in de kleur blauw. Geef je maat aan en kies of het nieuw of gebruikt mag zijn. Vervolgens krijg je alle blauwe Adidas t-shirts in jouw maat die op dat moment worden aangeboden.

BUMP - Buy & Sell Sneakers

S94 Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu