De handigste apps waarmee je tijd (en geld) bespaart

Rutger Otto
22 augustus 2017, 19:26
3 min leestijd
De  handigste apps waarmee je tijd (en geld) bespaart

Niemand wil bezig zijn met onnodige handelingen. Er zijn verschillende apps en diensten die je helpen om tijd te besparen, zodat je meer ruimte overhoudt voor andere dingen.

Lees verder na de advertentie.

Met apps tijd besparen

Veel taken in het leven kunnen een stuk simpeler om tijd te besparen. Uiteraard kent de App Store veel apps die je daarbij kunnen helpen. In dit artikel zetten we er een aantal op een rij.

1. IFTTT

Dé app om acties te versimpelen is IFTTT, wat staat voor If This Than That. Met deze app kun je zelf recepten maken om taken te versimpelen. De acties waarvoor je normaal gesproken een aantal keer moet tikken, doe je nu met één druk op de knop.

Zo kun je bijvoorbeeld automatisch foto’s op Twitter laten plaatsen die je op Instagram uploadt of krijg je elke dag op een bepaalde tijd het weerbericht binnen. IFTTT biedt zelf al een hoop voorgeschreven recepten.

Download IFTTT in de App Store (gratis)

2. Todoist

Er staan tientallen to do-apps in de App Store, maar wij raden Todoist aan. Met een to do-app houd je beter in de gaten wat je nog moet doen op een dag. De gedane taken vink je af, zodat je het overzicht niet kwijt raakt. Door zulke lijstjes en herinneringen te gebruiken, heb je duidelijker voor ogen wat je moet doen en ga je sneller en gerichter te werk.

Download Todoist in de App Store (gratis)

Tikkie

3. Tikkie

Avondje uit geweest met vrienden of collega’s en heb je de rekening voorgeschoten? Dan is het niet handig om iedereen apart een bedrag te sturen. De app Tikkie, die inmiddels een miljoen Nederlandse gebruikers telt, maakt dat een stuk simpeler. Je maakt een betaalverzoek aan en stuurt de anderen dan een linkje. Via deze url kunnen zij direct geld overmaken, zonder gedoe.

Download Tikkie in de App Store (gratis)

4. Tide

Voor mensen die snel afgeleid zijn en daardoor tijd verspillen, is Tide een handige app. Tide helpt met focussen, zodat je 25 minuten geconcentreerd werkt en daarna vijf minuten pauzeert. Deze tijden zijn overigens ook aan te passen. De app moet er toe leiden dat je jouw dagen beter en efficiënter inricht. Tide biedt overigens ook rustgevende geluiden tegen afleiding om je heen.

Download Tide in de App Store (gratis)

thuisbezorgd app

5. Thuisbezorgd

Nog zo’n timesaver: Thuisbezorgd. Geen tijd voor boodschappen? Dan kun je best eens iets bestellen bij één van de restaurants in de buurt. Op Thuisbezorgd vind je ze handig gebundeld. Reken online af, bestel je eten en het verschijnt vanzelf aan de deur.

Download Thuisbezorgd in de App Store (gratis)

6. Citymapper

Citymapper is een uitstekende app als je op reis bent in een onbekend gebied. Ook in Nederland is de app handig. Met Citymapper plan je jouw reis van A naar B via het openbaar vervoer. Dit is voornamelijk aan te raden in grote steden, omdat de app nog niet van alle plekken ter wereld ov-data verwerkt.

In Nederland is 9292 een goed alternatief. Ook deze app pakt, net als Citymapper, verschillende vervoersmiddelen. Je ziet jouw reis dus compleet uitgestippeld.

Download Citymapper in de App Store (gratis)

LastPass

7. LastPass

LastPass is onze favoriete wachtwoordenmanager. Je kunt er ingewikkelde, veilige wachtwoorden mee bewaren, maar het is ook een tool om tijd mee te besparen. Die ingewikkelde en van elkaar verschillende wachtwoorden hoef je allemaal niet te onthouden en op te zoeken, je bewaart ze in één app. Van daaruit kopieer je wachtwoorden direct naar de dienst waar je ze moet gebruiken.

Download LastPass in de App Store (gratis)

8. Scannable

Het lijkt misschien een gedoe om alle bonnetjes die je ontvangt in te scannen, maar als je ze nodig hebt, staan ze allemaal bij elkaar. Scannable is één van de betere scan-apps in de App Store. Hiermee kun je simpel documenten en bonnetjes scannen via de iPhone-camera. Daarna hoef je nooit meer te zoeken naar papieren, want ze staan in de app gebundeld.

Download Scannable in de App Store (gratis)

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's