Apps met Dropbox verwijderd door Apple

Alle applicaties die gebruik maken van Dropbox in de App Store zijn offline gehaald. De reden voor dit besluit heeft alles te maken met het beleid van Apple voor het ontwikkelen van apps. Dropbox heeft zich niet aan Apple’s voorwaarden gehouden.

In een applicatie mogen abonnementen en diensten worden aangeboden, in Apple’s voorwaarden staat dat dit uitsluitend via Apple’s systeem mag lopen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Uit de App Store verwijderd

App-ontwikkkelaars die gebruik maken van de Software Development Kit van Dropbox zijn dus in strijd met de regels van Apple.

In deze apps wordt namelijk verwezen naar de link van een derden, de gebruiker komt op een website en krijgt dan pas toegang tot de dienst. Apple kan via deze omweg niet 30% van de opbrengst behalen die het bedrijf wel krijgt als dit via Apple’s officiële systeem verloopt.

Alle applicaties die ontwikkeld zijn met de Software Development Kit van Dropbox zijn verwijderd uit de App Store.

Oplossing

Er wordt volgens Dropbox direct al hard gewerkt aan een oplossing samen met Apple. Het is niet meer mogelijk om een nieuw account aan te maken bij de Dropbox software.

Wanneer alle verwijderde applicaties weer terug in de App Store zijn is nog onduidelijk.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.