Apple maakt een vuist tegen aids met roodgekleurde App Store
Rutger Otto

Als je vandaag de App Store opent valt het meteen op dat app-icoontjes op de voorpagina helemaal rood gekleurd zijn. Met Apps for (RED) doneert Apple aan het wereldwijde fonds tegen aids.

Apps for RED

De speciale sectie in de App Store heeft 25 apps die exclusieve, nieuwe content bieden waarmee je, als je het koopt, de strijd tegen aids steunt. Op 1 december is het Wereldaidsdag, maar deze campagne loopt vanaf maandag 24 november tot en met zondag 7 december. Daarnaast zal Apple ook een gedeelte van de opbrengst van online en offline verkopen doneren aan het goede doel op vrijdag 28 november (Black Friday) en maandag 1 december (Cyber Monday).

apps for red

In een persbericht laat Tim Cook weten:

“Apple steunt (RED) van harte, omdat de gift van het leven de belangrijkste gift is die je maar kan geven. Al acht jaar lang helpen onze klanten om te vechten tegen aids in Afrika, door middelen te financieren die levens kunnen redden. Dit jaar lanceren we de grootste fondswerving ooit, door samen te werken met Apple Stores en online winkels.”

De Apps for RED campagne biedt speciale versies van apps als Angry Birds, Clash of Clans, Over en Monument Valley. Zo heeft laatstgenoemde een volledig nieuw hoofdstuk aan de game toegevoegd.

Apple en (Product) RED

Apple en (Product) RED werken al jaren samen. In juni van dit jaar bleek dat Apple in totaal zo’n 75 miljoen dollar heeft opgehaald voor de strijd tegen aids. Apple heeft al een aantal speciale (RED) producten uitgegeven, waaronder rode iPods, iPhone hoesjes en Macs. Elke keer dat iemand zo’n product koopt, doneert Apple een deel van het bedrag aan het goede doel.

Lees meer over de App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.