De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Review: Spotify op de Apple Watch is beperkt en veelbelovend tegelijk

Lars Paijmans
14 november 2018, 11:18
2 min leestijd
Review: Spotify op de Apple Watch is beperkt en veelbelovend tegelijk
Spotify: Muziek en podcasts

Spotify: Muziek en podcasts

Gratis

Reviewscore

7

Sinds de komst van de Apple Watch vragen gebruikers er om: een Spotify-app voor de smartwatch van Apple. Sinds gisteren ondersteunt de muziekdienst eindelijk watchOS, maar moet er nog veel gebeuren tot het een volwaardige app genoemd mag worden.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch Spotify nu beschikbaar

In de iOS-update van Spotify zat gisteren ook de eerste volwaardige watchOS-app van de muziekdienst verstopt. Na een korte test maakt de muziekdienst de overstap naar Apples smartwatch, met de boodschap dat het nog om een eerste versie gaat. Dat is te merken: Je kunt geen nummers rechtstreeks naar de Watch streamen, offline muziek opslaan is onmogelijk en ook door je bibliotheek bladeren is niet beschikbaar.

Apple Watch Spotify

Dat maakt de Spotify Watch-app voor nu bijna een kopie van de ‘Huidige’ app die standaard op iedere Apple Watch staat. Deze app toont een minispeler zodra je audio op je iPhone afspeelt, waarmee je het volume kunt regelen, de muziek kunt pauzeren of naar het volgende of vorige nummer kunt gaan. De Spotify-app doet vooralsnog niet veel meer dan dat.

Zo kun je vanaf de Watch kiezen op welk apparaat je muziek wilt afspelen, kun je nummers een hartje geven en is er een lijst beschikbaar met je onlangs afgespeelde nummers en afspeellijsten. Tot slot is er een Shuffle-knop aanwezig, die gek genoeg niet op het hoofdscherm zit maar boven de lijst met onlangs afgespeelde muziek staat.

Genoeg te verbeteren

Toch is de komst van de app goed nieuws voor Apple Watch-gebruikers. In tegenstelling tot andere grote technamen als Slack, Instagram en Twitter die na verloop van tijd hun watchOS-app verwijderden, laat Spotify zien nog wel tijd en energie te willen steken in een watchOS-app.

Daarin heeft Spotify gelijk, want er zijn genoeg situaties te bedenken waarin een goede watchOS-app van de muziekdienst van pas komt. De meest praktische functie die de Spotify-app echt de moeite waard zou maken, is het lokaal opslaan van nummers op het horloge.

Apple Watch Spotify

Daarmee kun je bijvoorbeeld tijdens het sporten je favoriete afspeellijst op de Watch bewaren, zodat je zonder iPhone op zak de deur uit kunt en via AirPods of een andere draadloze koptelefoon toch muziek kunt luisteren.

Nu de Watch-app er is, valt het ontbreken van Siri-ondersteuning voor Spotify ook extra goed op. Met het gebrek aan schermruimte zou het in theorie heel handig zijn om je favoriete afspeellijst met een spraakopdracht aan te zetten op je horloge. Dit kunnen we Spotify uiteraard niet aanrekenen, omdat Apple het voor andere muziekdiensten dan Apple Music onmogelijk maakt om Siri-functies toe te voegen.

Het bedrijf benadrukt bovendien dat dit in alle opzichten een eerste versie is met de nodige beperkingen. Met software-updates zal de app in de toekomst stukje bij beetje worden uitgebreid, al kan Spotify nog niet zeggen welke functies er op de planning staan.

Spotify: Muziek en podcasts

Spotify

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu