De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Probeer de Apple Watch met augmented reality om je pols

Rutger Otto
25 maart 2015, 12:35
2 min leestijd
Probeer de Apple Watch met augmented reality om je pols

Heb je een printer, papier, een schaar en een iPhone? Dan kun je door middel van augmented reality bekijken hoe de Apple Watch jou staat.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch met augmented reality

Het is misschien lastig voor te stellen hoe je pols eruit ziet met een Apple Watch. Er zijn al oplossingen bedacht om in elk geval de afmeting van de verschillende uurwerken met je pols te meten om te zien of het past, maar als je echt een Apple Watch wil proberen, zul je toch naar een Apple Store moeten gaan als de wearables beschikbaar komen.

Er is echter een nieuwe toepassing waarmee je een betere voorstelling kunt maken van de Apple Watch om je pols, gemaakt door het Belgische bedrijf Underside. Door een kleine afbeelding te printen, deze uit te knippen en op je pols te leggen, kun je via augmented reality-app en je iPhone-camera alvast een indruk krijgen.

apple watch uitgelicht

Zo werkt het

De app is niet beschikbaar in de App Store. Om hem te downloaden moet je naar de website van Underside, waar je hem direct kunt downloaden. Je moet dan wel aangeven het bedrijf te vertrouwen. Op de webpagina van het Belgische bedrijf kun je ook meteen de printpagina downloaden.

Open je de app en richt je de camera op de pols met het papier erop, dan verschijnt vrijwel direct een Apple Watch. Door op het scherm te tikken verandert de behuizing en de kleur van het bandje. De Watch is maar in één formaat te bekijken, onduidelijk is of het de 38mm of 42mm-variant betreft. De app is dan ook niet perfect. Zo zweeft de Apple Watch iets boven de pols en steken de bandjes wat uit. Maar een goede indruk geeft het wel én het is leuk om te doen.

De Apple Watch is vanaf 10 april te bestellen in enkele landen, waarna hij op 24 april uitkomt. Wanneer de smartwatch van Apple in Nederland te koop is, is nog onbekend.

Lees meer over de Apple Watch

Bron: Underside
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu