Ook Keynote-presentaties werken straks met Apple Watch

22 april 2015, 11:12
1 min leestijd
Ook Keynote-presentaties werken straks met Apple Watch

Een dag nadat Microsoft zijn PowerPoint-app heeft geüpdatet met Apple Watch-ondersteuning, volgt Apple met een update voor zijn eigen Keynote-app.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch Keynote-update

De eerste Apple Watches worden eind deze week geleverd, dus er worden een hoop apps in gereedheid gebracht voor de lancering. Zo ook Apples eigen Keynote-app. Met versie 2.5.3 wordt het voor gebruikers mogelijk om presentaties te bedienen vanaf hun Apple Watch. Apple noemt dat ‘Keynote Remote’. Het is de bedoeling dat dragers door dia’s kunnen bladeren door op de wearable rond hun pols te tikken, wat enorm handig is tijdens presentaties.

Tijdens het Apple-event in oktober werd de mogelijkheid om Keynote met de Apple Watch te bedienen al heel even opgeworpen, maar sindsdien hoorden we er niets meer over.

Keynote iPhoto

PowerPoint op de Apple Watch

De update van Keynote komt een dag nadat Microsoft de PowerPoint-app voor iOS vernieuwde en die van Apple Watch-ondersteuning voorzag. Gebruikers kunnen een PowerPoint-presentatie vanaf hun pols starten, pauzeren en op een simpele manier naar volgende of vorige dia’s navigeren. Daarnaast is snel te zien hoeveel tijd er is verstreken en hoeveel dia’s er nog volgen.

Wat betreft presentaties bewerken: dat zul je uiteraard gewoon op je iPhone, iPad of Mac moeten doen. Het schermpje van de Apple Watch is daarvoor te klein.

Kleine verbeteringen

Naast een update voor Keynote zijn ook andere Apple-apps vernieuwd. Het gaat hierbij om Pages, Numbers, Beats Music en Remote. Deze apps zijn voorzien van ‘kleine stabiliteits- en prestatieverbeteringen’.

Keynote is te downloaden voor iOS 8 of nieuwer. Er is 463MB aan vrije opslagruimte benodigd om de app te installeren en je betaalt eenmalig 9,99 euro.

Keynote

Apple

Gratis via App Store

Keynote
Keynote
Keynote
Keynote
Keynote
Keynote
Keynote
Keynote
Keynote

Lees meer over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu