De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Google Maps krijgt gloednieuwe Apple Watch-app en CarPlay-update

Lars Paijmans
10 augustus 2020, 19:10
2 min leestijd
Google Maps krijgt gloednieuwe Apple Watch-app en CarPlay-update
Google Maps

Google Maps

Gratis

Goed nieuws voor Google Maps-gebruikers: na jaren afwezigheid is de Apple Watch-app terug van weggeweest en krijgt de CarPlay-app van Maps een grote upgrade. We zetten alle vernieuwingen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps ondersteunt CarPlay Dashboard

In een blogbericht kondigt Google de updates aan. Allereerst krijgt de CarPlay-app ondersteuning voor CarPlay Dashboard. Deze functie van Apple maakt het mogelijk om je navigatie op je ‘homescreen’ van CarPlay te zetten.

Dat is handig, want zo is er op de ene helft van het scherm ruimte voor de routebeschrijving, maar kun je op de andere helft bijvoorbeeld een minispeler van Spotify of Apple Music zetten en je eerstvolgende kalenderafspraak zien. Dit moet er volgens Google voor zorgen dat je beter gefocust blijft op de weg en niet door verschillende apps hoeft te bladeren.

Google Maps CarPlay Dashboard

Apple Watch-app Google Maps terug van weggeweest

Een stuk opvallender dan de CarPlay-update is de terugkeer van de watchOS-app van Google Maps. In de begindagen van de Apple Watch was er al een dergelijke app van Google, maar deze werd later geannuleerd en uit de App Store gehaald.

Jaren later keert de Watch-app van Googles kaartendienst terug. De app ondersteunt navigatie via de auto, fiets, het ov of voor voetgangers. Met het kleine schermpje van de Watch heeft Google wat slimme manieren moeten vinden om al deze info te verwerken.

Zo kun je snel navigeren naar plaatsen die je hebt opgeslagen (zoals je huis of werkadres) en zie je op je pols waar je heen moet. Ook handig: je kunt op je iPhone in de Google Maps-app beginnen met navigeren en zodra je je iPhone wegstopt en gaat wandelen, neemt je Apple Watch het over.

De Google Maps-update voor CarPlay is vanaf nu beschikbaar voor alle auto’s met CarPlay. De Apple Watch-app wordt volgens Google binnen een aantal weken over de hele wereld uitgerold.

Google Maps: 5 tips om alles uit deze navigatie-app te halen

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store
Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen