De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Deze Apple Watch-app meet glucose zonder prikken

Rutger Otto
9 februari 2015, 9:13
1 min leestijd
Deze Apple Watch-app meet glucose zonder prikken

Het bedrijf DexCom werkt aan een app voor de Apple Watch waarmee diabetespatiënten hun glucose kunnen meten zonder te hoeven prikken.

Lees verder na de advertentie.

Met Apple Watch bloedsuiker meten

Diabetespatiënten meten hun bloedsuiker (glucose) door met een prikpen in een vinger te prikken. Een druppel bloed wordt dan op een teststrip gelegd en die gaat in een bloedsuikermeter, die de teststrip kan aflezen en meldt hoe hoog de bloedsuiker in het bloed is.

Het bedrijf DexCom, dat medische apparatuur ontwikkelt, werkt momenteel aan een app voor Apples smartwatch, waarmee de bloedsuiker gemeten kan worden zonder prik. Volgens het bedrijf kan de app het glucose-niveau de hele dag door meten. Resultaten worden in de app gepresenteerd met een simpel grafiekje, waardoor gebruikers in een oogopslag kunnen zien of hun glucose op het goede niveau zit. De app moet klaar zijn als de Apple Watch uitkomt in april.

apple watch bloedsuiker

Gezondheid op de wearable

Apple heeft overigens nog geen apps geaccepteerd voor de wearable. Wel heeft het regels en codes voor ontwikkelaars naar buiten gebracht om alvast met de software aan de slag te kunnen gaan. De Apple Watch zal waarschijnlijk flink gaan inzetten op quantified self en het registreren van gezondheid.

Voorheen was de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) niet zo happig op dit soort gezondheids-apps. Apple mocht de Apple Watch dan ook niet als gezondheidsmeter in de markt zetten. Tegenwoordig ziet de organisatie de voordelen van dit soort app-monitoren, mits ze goed werken natuurlijk. Daarom moet DexCom zorgen dat de app in lijn ligt met de regelgeving van de FDA om er zeker van te zijn dat patiënten er iets aan hebben.

Lees meer over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu