De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Nederlandse banken maken apps geschikt voor Apple Watch

Rutger Otto
16 juli 2015, 12:11
1 min leestijd
Nederlandse banken maken apps geschikt voor Apple Watch

Leden van ING en ABN Amro kunnen vanaf nu gebruikmaken van de Apple Watch om hun saldo te checken. Beide banken hebben apps gemaakt voor de smartwatch.

Lees verder na de advertentie.

ING Apple Watch banksaldo-app

De ING heeft zijn Bankieren-app in de App Store geüpdatet. Nieuw is de saldocheck voor Apple Watch. Gebruikers die de smartwatch van Apple hebben, kunnen daarmee in één oogopslag hun huidige saldo bekijken. Niet langer hoef je de iPhone uit je broekzak te halen, te ontgrendelen en de app te openen, nu werp je een snelle blik op de Apple Watch rond je pols en weet je genoeg.

Als je geld over wil boeken, moet je dat logischerwijs nog steeds wel via de iPhone-app doen. Dat geldt ook voor als je meer informatie wil bekijken.

ING Bankieren

ING

Gratis via App Store

ABN Amro stuurt pushberichten

Naast ING omarmt ook ABN Amro de wearable van Apple. De Nederlandse bank heeft donderdag een compleet nieuwe app gelanceerd genaamd Alert & Check. Deze app staat helemaal in het teken van je saldo.

De app werkt op je iPhone, maar ook op de Apple Watch. Alert & Check toont naast je saldo ook de laatste vijf overboekingen, zowel af- als bijschrijvingen. Daarnaast is het voor gebruikers mogelijk om alerts (notificaties) in te stellen bij specifieke transacties, bijvoorbeeld als je huur wordt afgeschreven. Ook kun je bijvoorbeeld kiezen om een melding te krijgen als je minimumsaldo is bereikt.

Apple Watch kopen

De Apple Watch gaat morgen officieel in Nederland in de verkoop. Vanaf 7.01 uur ’s morgens is het mogelijk om de smartwatch bij Apple te bestellen. De Apple Watch Sport met 38mm scherm is het goedkoopste model; hij kost 420 euro. Voor de goedkoopste stalen variant betaal je 670 euro.

Lees meer over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu