Apple verwijdert oude reviews

Redactie
27 februari 2009, 19:29
1 min leestijd
Apple verwijdert oude reviews

In de eerste maanden van het bestaan van de App Store was het mogelijk om reviews voor applicaties te schrijven die je helemaal niet gekocht had. Hierdoor kwamen er honderden reviews van mensen binnen die de applicatie niet eens gebruikt hadden, zo had de applicatie I Am Rich, waarvan maar 3 exemplaren verkocht waren, wel meer dan 700 reviews. Apple heeft nu alle reviews uit de tijd dat dit mogelijk was verwijderd.

Lees verder na de advertentie.

Sinds kort staan er dus alleen nog maar reviews van echte gebruikers in de App Store, en geen onzin of reviews van ontwikkelaars van concurrerende applicatie die slechte reviews aan zijn tegenstander leverd.

Veel populaire applicaties hebben nu minder reviews, en dit zal ook hun positie in de top lijsten beïnvloeden. Hierin wordt namelijk ook de hoeveelheid reviews meegeteld.

Nog niet betrouwbaar

Toch kun je nog niet altijd de reviews gebruiken om een indruk te krijgen van een app, want er blijven altijd ontwikkelaars die geld geven voor goede reviews, of mensen die maar 1 ster geven, terwijl er in de tekst juist allmeaal pluspunten genoemd worden.

Via: iPhone nieuws blog

Spotlights: App Store, Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's