Apple verbetert gamen op iPhone
Roel van Hout

Apple maakte deze week al bekend losse gamecontrollers voor gamen op iPhone te gaan ondersteunen. Het bedrijf zet echter nog meer stappen om van de iPhone en iPad volwaardige gamesystemen te gaan maken.

Zo gaat Apple valsspelers weren uit Game Center. in iOS 6 is het nog mogelijk om te rommelen met je highscore en die vervolgens te uploaden naar Apple’s gaming netwerk, maar Apple zorgt dat Game Center deze voortaan gaat herkennen. Daarnaast wordt het voor game-ontwikkelaars mogelijk om de maximumscore voor een game te limiteren en krijgen ze meer gereedschappen om te kijken of gamers wel volgens de regels spelen.

Verder zorgt Apple ervoor dat doelen in games specifieker of lastiger te halen gaan worden. Om een voorbeeld te geven: in een racespel kunnen ontwikkelaars bijvoorbeeld racebanen introduceren die alleen maar met bepaalde auto’s gehaald kunnen worden.

Gamen op iPhone met controllers

Over de controllers voor iPhone schreven we deze week al, maar er zijn nieuwe afbeeldingen verschenen van hoe de controllers er eventueel uit kunnen gaan zien. Zoals te zien op onderstaande afbeelding mikt Apple op twee typen controllers. In de eerste kun je de iPhone klikken en vervolgens gebruiken als een soort Game Boy. De andere maakt draadloos verbinding met de iPhone en doet daarmee meer denken aan een gameconsole voor thuis.

Gamen op iPhone

De bedrijven Logitech en Moga werken al aan de eerste accessoires.

Via: 9to5Mac

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.