De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Media-app VLC nu echt beschikbaar voor Apple TV

Erwin Vogelaar
12 januari 2016, 19:01
1 min leestijd
Media-app VLC nu echt beschikbaar voor Apple TV
VLC media player

VLC media player

Gratis

Reviewscore

8

De VLC-app voor de Apple TV wordt eindelijk uitgerold. De video-app stond al een tijdje op het punt van uitkomen en nu is het zover.

Lees verder na de advertentie.

Apple TV VLC

Al in september wisten we dat de veelzijdige media-app VLC ook voor de Apple TV zou verschijnen. Afgelopen december leek het zover te zijn, want toen stond er bovenin de releasenotes van de app dat de Apple TV-versie klaar was. Dit bleek echter een foutje en de zin werd snel verwijderd. Nu is het echt zover en wordt VLC uitgerold voor Apple TV.

Apple TV VLC

VLC is een van de bekendste video-apps op de markt. Voorheen was het enkel een pc-programma, maar in de loop van de tijd is VLC beschikbaar geworden voor andere apparaten. Het nieuwste platform is dus Apple TV. VLC staat bekend om het probleemloos afspelen van allerlei soorten videobestanden met bijhorende codecs. Op de Apple TV vindt de app automatisch alle bestanden in het geheugen en het lokale netwerk. Selecteer de media die je wil afspelen en klaar ben je. Tijdens het afspelen kun je ondertiteling toevoegen vanuit OpenSubtitles.org.

Bij de oudere versies van de Apple TV was een app als VLC niet toegestaan. Dat het nu wel kan komt door het meer open tvOS-platform. De Apple TV-app van VLC mist nog wel opties voor het verbinden met clouddiensten zoals Dropbox en OneDrive, maar deze functionaliteit wordt later nog toegevoegd.

VLC downloaden

VLC is een universele app met de volledige naam VLC for Mobile. Als je de nieuwste versie van de app op je iPhone of iPad hebt staan, kun je VLC ook tussen je aankopen op de Apple TV vinden. Download de gratis app via onderstaande link in de App Store.

VLC media player

VideoLAN

Gratis via App Store
Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen