De eerste Apple TV podcast-app is niet van Apple

10 november 2015, 12:18
2 min leestijd
De eerste Apple TV podcast-app is niet van Apple

Hoewel er geruchten gaan dat Apple zijn eigen Podcasts-app naar de Apple TV wil brengen, is een andere app het bedrijf te snel af. MyTuner Radio is de eerste.

Lees verder na de advertentie.

Apple TV podcast

De nieuwe Apple TV is er, maar Apple werkt nog steeds aan verbeteringen voor de settopbox. Een paar dagen na verschijnen werden hitlijsten aan de App Store van tvOS toegevoegd en sinds maandag is tvOS 9.0.1 uitgekomen. Daarmee werden alleen wat kleine foutjes verbeterd.

Eerder ging ook het gerucht dat Apple werkt aan de komst van Podcasts op de Apple TV. Sinds de komst van het vernieuwde kastje ontbreekt de eigen app van Apple namelijk. Dat gat is nu al opgevuld door een andere app: myTuner Radio.

Verschillende podcasts luisteren

Deze podcast-app laat je ruim drie miljoen episodes uit honderd verschillende landen downloaden en afspelen. Niet alleen audio- ook videopodcasts komen aan bod. In de app selecteer je jouw land, waarna je aan de slag kunt. Binnen podcasts kun je zoeken naar shows in zestien verschillende categorieën, waaronder comedy en kunst.

Ben je al fanatiek podcast-luisteraar, dan kun je natuurlijk ook de programma’s waar je al naar luistert zoeken door de naam in te typen in de zoekbalk. De podcasts die je wil blijven volgen, zet je vervolgens in een lijst met favorieten, zodat je ze altijd terugvindt.

Downloaden voor Apple TV

Podcasts by myTuner is nu beschikbaar via de tvOS App Store en kost 1,99 euro. Als fan van podcasts die thuis ook graag luistert, is dit momenteel je beste keuze als je een Apple TV hebt. Wanneer Apple zijn eigen Podcasts-app beschikbaar maakt is namelijk nog niet bekend. Niet alleen werkt alles goed met deze app van een derde partij, hij oogt ook nog eens heel fraai. Zoek in de App Store naar ‘myTuner Radio’.

Lees meer over de Apple TV

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu