Zo kijk je 360 graden-video’s op een Apple TV met Littlstar
Erwin Vogelaar
Littlstar - VR Video Network

Littlstar - VR Video Network

Gratis

Onze score

7

De app Littlstar is nu beschikbaar voor de Apple TV. Dit maakt het nu mogelijk om 360 graden-video’s te kijken op het grote scherm.

Apple TV Littlstar

Je kunt nauwelijks nog om vr-brillen, vr-ervaringen en 360 graden-video’s heen. Bedrijven als Google en Samsung zien virtual reality als de toekomst, terwijl Apple nog lijkt af te wachten hoe het zal gaan. Natuurlijk kun je ook een iPhone in een vr-bril stoppen en bijvoorbeeld 360-graden-video’s op YouTube kijken. Nu is het ook mogelijk om met de app Littlstar via de Apple TV deze video’s op het grote scherm te kijken.

Apple TV Littlstar

Littlstar is een bijzondere app, want er worden video’s verzameld van onder andere Disney, Showtime, Discovery, National Geographic en meer. Op het ene moment kijk je naar een dansende ballerina of het openingsnummer van de The Lion King-musical op Broadway, terwijl je in de andere video in het midden van de woestijn staat of wordt opgegeten door een haai. Dit op het grote scherm zien maakt het een tikje minder spannend, omdat je er niet middenin staat zoals met een vr-bril wel het geval is. Wel zijn de beelden op een groot scherm erg fijn om naar te kijken.

“We wilden het publiek de mogelijkheid geven om deze content vanuit hun huiskamer te consumeren in een sociale omgeving”, zegt Tony Mugavero van Littlstar. “Met de Littlstar-app kunnen gebruikers 360 graden-video’s op hun televisie en immersieve video’s op dezelfde manier ervaren als een traditioneel televisieprogramma.”

Download Littlstar

Littlstar is te vinden in de App Store. De app vraagt om maar 7,3MB vrije ruimte.

Littlstar - VR Video Network

Little Star Media, Inc.

Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.