Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Eindelijk beter multitasken in Pages, Numbers en Keynote

Gijs Ettes
16 oktober 2015, 8:37
1 min leestijd
Eindelijk beter multitasken in Pages, Numbers en Keynote

Het heeft even geduurd, maar Apples office-apps Pages, Numbers en Keynote hebben dan eindelijk een update gekregen om gebruik te maken van de multitasking-functies die iOS 9 met zich meebrengt. Op de iPad kun je nu de functies Slide Over, Beeld-in-beeld en Split View gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Apples productiviteits-apps krijgen betere multitasking

Dankzij Slide Over kun je op de iPad mini 2+, iPad Air+ en iPad Pro een venster tevoorschijn toveren door vanaf de rechterkant van het beeld naar links te swipen. Vervolgens kun je een andere app openen om bijvoorbeeld snel een bericht te beantwoorden, iets op te zoeken of je agenda te raadplegen. De app waarin je was aan het werken, hoef je daarvoor niet af te sluiten.

Beeld-in-beeld zorgt ervoor dat video’s of FaceTime-gesprekken in een klein venster actief blijven als je werkt in een andere app. Handig voor als je bezig bent in een presentatie en even iets wil overleggen via FaceTime.

apple productiviteits-apps

Split View is echter de functie waar veel gebruikers waarschijnlijk op zitten te wachten, al werkt deze alleen op de iPad Air 2, iPad mini 4 en iPad Pro. Hiermee kun je twee apps gelijktijdig naast elkaar gebruiken, zodat je bijvoorbeeld tabellen uit Numbers gemakkelijk kunt overzetten naar een tekstbestand in Pages of een presentatie in Keynote.

Verder hebben alle productiviteits-apps van Apple nu een nieuwe knoppenbalk op de iPad, zodat je snel toegang hebt tot veelgebruikte opmaakfuncties. Met nieuwe multitouchbewegingen moet het daarnaast eenvoudiger worden om tekst te selecteren. Ook is er ondersteuning voor 3D Touch toegevoegd en kun je snelkoppelingen gebruiken als je een bluetooth-keyboard hebt aangesloten op je iOS-toestel.

Pages, Numbers en Keynote kosten per stuk 9,99 euro en zijn respectievelijk 275MB, 233MB en 510MB groot. Via onderstaande links kun je de apps downloaden of updaten.

Pages

Apple

Gratis via App Store

Numbers

Apple

Gratis via App Store

Keynote

Apple

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu