Update: Apple Kaarten laat voortaan flitspalen zien

Michel van 't Klaphek
29 maart 2021, 10:22
2 min leestijd
Update: Apple Kaarten laat voortaan flitspalen zien
Kaarten

Kaarten

Gratis

Reviewscore

8

Apple Maps waarschuwt automobilisten voortaan voor flitsers. Tijdens het navigeren laat de kaartendienst waar de flitspalen staan. Het werkt ook op CarPlay.

Lees verder na de advertentie.

Apple Maps waarschuwt voor flitsers

Je herkent de flitsers aan de hand van een geel icoon met daarin een camera. Vooralsnog worden alleen vaste flitspalen getoond en zijn mobiele flitsers dus niet zichtbaar. Apple Maps vertelt je of de flitsers controleren op te hard rijden of door rood rijden.

Wil je controleren op flitsers? Update dan de Kaarten-app van Apple. De update rolt gefaseerd uit, dus mogelijk moet je nog even geduld hebben. Ook moet je iPhone minstens op iOS 14 draaien. Deze softwareversie kwam in de zomer van 2020 uit.

De nieuwe functie werkt ook op CarPlay, Apples platform voor onderweg. Gebruik je dit niet en navigeer je via je iPhone? Dan laat Apple Maps niet zien om wat voor flitsers het gaat. In de CarPlay-versie van Apple Kaarten kun je wél zien waar de flitspalen op controleren.

Kaarten

Apple

Gratis via App Store

Opletten geblazen

Je krijgt geen waarschuwing op het moment dat je een paal nadert. Het is dus zaak om zelf te controleren of er een flitspaal langs jouw navigatieroute staat. Je krijgt de flitsers overigens alleen te zien tijdens de routebegeleiding. Wanneer je je route aan het plannen bent, zie je dus nog niet waar flitsers zich bevinden.

Andere apps, waaronder het Nederlandse Fitsmeister, waarschuwen je onderweg wél actief voor flitsers.

Meer over Apple Kaarten

Apple sleutelt de laatste jaren flink aan Maps, in Nederland ook wel Kaarten genoemd. Het bedrijf liet in de zomer van 2020 bijvoorbeeld auto’s door België en Nederland rijden om gedetailleerde kaarten te maken.

Eind vorig jaar volgde een forse update voor de Flyover-functie. Hierdoor kunnen inwoners van bepaalde Nederlandse steden hun stad van bovenaf bekijken in Apple Kaarten.

Het laatste nieuws over Apple:

Bron afbeelding: Maurice (Twitter)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen