De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Apple Kaarten toont hotelbeoordelingen van Booking.com

Rutger Otto
6 april 2015, 9:27
2 min leestijd
Apple Kaarten toont hotelbeoordelingen van Booking.com

Apple heeft voor zijn eigen Kaarten-app altijd gebruikgemaakt van Yelp om gebruikerservaringen te delen en interessante plekken uit te lichten, maar TripAdvisor en Booking.com duiken nu ook op in de app.

Lees verder na de advertentie.

Apple Kaarten Booking.com-integratie

Sinds iOS 6 uitkwam in 2012 is de Kaarten-app van Apple voorzien van Yelp. Daar zijn nu TripAdvisor en (het internationaal veelgebruikte) Booking.com aan toegevoegd. Het is niet duidelijk wanneer gebruikers welke bron voor reviews krijgen voorgeschoteld, maar een snelle blik op Nederlandse hotels leert dat Booking.com hier veruit het meest gebruikt wordt voor hotels. In de Verenigde Staten blijft Yelp vooralsnog de meestgebruikte bron. Yelp en TripAdvisor worden in Nederland vooral gebruikt voor restaurants en winkels.

Apple zelf heeft niets over de toevoeging van TripAdvisor en Booking gezegd. Bij Apple zelf op de website staat Yelp nog steeds als enige bron voor data in de Kaarten-app geregistreerd.

Reviews en foto’s

apple kaarten booking.com

Zoek je nu in de Kaarten-app naar een hotel, dan krijg je meteen te zien hoeveel sterren de beoordeling op Booking.com is. Je kan dan meteen doorklikken naar de mobiele site van Booking om een nacht te reserveren. Gebruik je Yelp om bijvoorbeeld meer over een winkel te weten te komen, dan kun je er meteen inchecken of een recensie achterlaten. TripAdvisor is eveneens handig voor het lezen of schrijven van beoordelingen.

De toevoeging van deze diensten maakt het voor Apple gemakkelijker om locaties te presenteren. Naast beoordelingen worden op deze manier bijvoorbeeld ook foto’s toegevoegd van de plek.

Kaarten

De Kaarten-app van Apple kwam moeilijk op gang bij gebruikers. Apple ceo Tim Cook werd in 2012 zelfs gedwongen een open brief te schrijven waarin hij zich verontschuldigde voor de app, die niet aan de verwachtingen van gebruikers voldeed. Sindsdien is de app overigens wel flink verbeterd.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu