Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

Dit zijn de 9 winnende apps van de Apple Design Awards 2019

Florence Peeters
5 juni 2019, 11:12
3 min leestijd
Dit zijn de 9 winnende apps van de Apple Design Awards 2019

Steevast wordt tijdens WWDC de Apple Design Awards uitgereikt. De negen winnende apps laten het beste zien wat er mogelijk is met Apples software. Dit zijn ze.

Lees verder na de advertentie.

Apple Design Awards 2019: de winnaars op een rij

WWDC draait om app-ontwikkelaars en is dus het uitgelezen moment voor Apple om de beste applicaties extra in het zonnetje te zetten. Ieder jaar reikt het bedrijf daarom de Design Awards uit. De negen winnaars zijn afkomstig uit zeven verschillende landen. Er zijn maar liefst vijf games in de prijzen gevallen, maar bijvoorbeeld ook een echo-app en teken-app. Dit zijn alle Apple Design Award 2019-winnaars.

Pixelmator Photo

Pixelmator Team

€ 7,99 via App Store

Het bij ons geliefde Pixelmator is met Pixelmator Photo speciaal voor de iPad verschenen. De fotobewerkings-app heeft enkel de broodnodige functies van Pixelmator, wat het aan de ene kant een erg complete, maar ook simpele app maakt om snel op je iPad foto’s te bewerken.

Ook interessant: Pixelmator Photo review: het toegankelijke Photoshop-alternatief voor de iPad

The Gardens Between

THE VOXEL AGENTS PTY. LTD.

€ 4,99 via App Store

The Gardens Between is een uniek puzzelspel. Je doel is om in ieder level een lichtbol naar de uitgang te brengen. Onderweg naar de top van de berg kom je allerlei obstakels tegen en moeten de personages acties uitvoeren om het einde te halen. Bijzonder is dat je de game bestuurt door de tijd voor- of achteruit te spoelen.

beste ios-games mei 2019

Flow: Sketch, Draw, Take Notes

Moleskine Srl

Gratis via App Store

Moleskine, bekend van de papieren agenda’s, heeft met Flow by Moleskine het perfecte digitale notitieboekje geprobeerd te ontwikkelen. Niet alleen je notities, maar ook tekeningen kun je erin kwijt dankzij allerlei digitale stiften en pennen. Dit werkt met, maar ook zonder Apple Pencil prima. Bovendien heeft de app een fijn minimalistisch uiterlijk.

Butterfly iQ — Ultrasound

Butterfly Network

Gratis via App Store

Butterfly IQ laat je echo’s maken met je iPhone of iPad door er een echografie-apparaat op aan te sluiten. De echo’s kunnen ze direct worden bekeken. De app biedt een oplossing voor de zorg die veel minder kost dan traditionele radiologie-apparatuur.

Asphalt 9: Legends

Gameloft

Gratis via App Store

In Asphalt 9: Legends race je met de dikste bolides door de straten op hoge snelheid. Het is alweer de negende editie van deze succesvolle game, die vooral opvalt door de mooie graphics en innovatieve manier van besturing.

Apple Design Awards 2019

Ordia

Loju LTD

€ 3,99 via App Store

Ordia is een game die groots is in eenvoud. De game bedien je maar met één vinger. Hiermee moet je een buitenaards wezen door de bizarre spelwereld schieten en obstakels uit de weg gaan. Bovendien ben je er wel even zoet mee: Ordia heeft 30 levels en talloze extra uitdagingen.

ELOH

Broken Rules

€ 2,99 via App Store

Eloh is een uitdagende puzzelgame met een muzikaal tintje. Om ballen naar hun doel te laten stuiteren, moet je blokken verplaatsen. Hierbij ontstaat er een beat, die je vanzelf helpt om de oplossing te vinden.

HomeCourt: Basketball Training

Nex

Gratis via App Store

Voor basketbalfanaten is er de app HomeCourt. De applicatie biedt allerlei basketbaltrainingen, waarbij gebruikt wordt gemaakt van kunstmatige intelligentie. Door opnames van je training te maken, helpt de app je hiermee beter te worden door feedback van coaches op afstand en gepersonaliseerde trainingsoefeningen.

Thumper: Pocketuitgave

Drool LLC

€ 4,99 via App Store

Nog zo’n game die om ritme draait is Thumper. Als ruimtekever schiet je vooruit en moet je de levels én de unieke soundtrack trotseren. Apple omschrijft de game dan ook als een heavy metal rhythm game. Thumper heeft negen uiteenlopende levels.

Dit krijgen de winnaars van Apple

Winnaars van een Apple Design Award mogen niet alleen een trofee in ontvangst nemen. Apple geeft ze ook een goed gevuld prijzenpakket dat dit jaar bestaat uit een 512GB iPhone XS, een 12,9 inch-iPad Pro met Apple Pencil, MacBook Pro, iMac Pro, Apple TV 4K, Apple Watch Series 4 en tot slot AirPods. Uiteraard worden winnende de apps de komende tijd veelvuldig uitgelicht in de App Store.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen