Dit zijn de 9 winnende apps van de Apple Design Awards 2018

Lars Paijmans
5 juni 2018, 17:01
3 min leestijd
Dit zijn de 9 winnende apps van de Apple Design Awards 2018

Een vast onderdeel van WWDC is het uitdelen van de Apple Design Awards. Deze apps laten het beste zien van wat er mogelijk is met Apples software. Ken jij ze allemaal al?

Lees verder na de advertentie.

Apple Design Awards 2018: de winnaars op een rij

WWDC staat in het teken van app-ontwikkelaars, dus worden de beste van de beste extra in het zonnetje gezet door Apple. Ieder jaar rijkt het bedrijf speciale Design Awards uit, die dit jaar uit negen verschillende landen afkomstig zijn. De winnaars laten goed zien hoe divers apps inmiddels zijn geworden: van games tot agenda’s en van muziek- tot vertaal-apps. Dit zijn alle Apple Design Award 2018-winnaars op een rij.

Agendanotities

Momenta B.V.

Gratis via App Store

Deze notitie-app is bedoeld om bepaalde notities aan kalenderdagen te hangen. Hierdoor wordt het makkelijk om een project te plannen en tegelijk er aan te werken, zonder dat je een agenda-app en notitie-app los van elkaar hoeft te gebruiken.

Apple Design Awards 2018

Florence

Annapurna Interactive

€ 2,99 via App Store

Florence is een interactief boek afkomstig van de makers van Monument Valley. In het verhaal maak je mee hoe een jonge vrouw haar eerste liefde ervaart, aan de hand van een cartooneske grafische stijl en originele puzzels.

Lees ook: Florence van maker Monument Valley is mooi verhaal over liefde en smartphones

BANDIMAL

YATATOY

€ 3,99 via App Store

Deze muzikale app is bedoeld voor kinderen om op een speelse manier kennis te maken met het opnemen en maken van muziek. De opties zijn relatief beperkt, maar uitgebreid genoeg voor de jongere doelgroep die deze app aanspreekt.

Calzy

WapleStuff

€ 3,99 via App Store

Er zit standaard een rekenmachine op iedere iPhone, maar Calzy 3 gaat een flinke stap verder. Het design is mooi, heeft veel meer opties en slaat ook cijfers op zodat je gemakkelijk soortgelijke berekeningen uit kunt voeren.

iTranslate Converse Vertaler

iTranslate

Gratis via App Store

Deze razendsnelle en slimme app verandert je iPhone in een vertaalmachine. Praat tegen je iPhone en de app vertaalt wat je zegt direct in tal van verschillende talen. Handig als je op vakantie bent en je jezelf verstaanbaar wil maken.

Playdead's INSIDE

Playdead

Gratis via App Store

Een duistere en mysterieuze game die ook op spelcomputers verschenen is. In INSIDE leg je een spannende reis af, terwijl je puzzels oplost en levensgevaarlijke obstakels overwint. De prachtige grafische stijl maakt het geheel compleet.

Apple Design Award 2018

Alto's Odyssey

Snowman

€ 4,99 via App Store

Eén van de favoriete games van de iPhoned-redactie valt ook bij Apple in de smaak. Alto’s Odyssey is een eindeloze achtbaanrit door de woestijn, waarin je op een surfplank over ravijnen springt, over stenen stuitert en halsbrekende toeren uithaalt. Een aanrader voor iedereen met een iPhone of iPad.

Lees ook: Interview: Hoe Team Alto met Alto’s Odyssey de onmogelijke opvolger maakte

FROST

kunabi brother GmbH

€ 4,99 via App Store

Frost ziet eruit als een kunstwerk, maar is in de praktijk een spel waarin je geesten naar hun thuisplaneet probeert te kijken. Door banen op je scherm te tekenen, verschijnen er felgekleurde strepen in beeld, die precies laten zien hoe mooi het scherm van je iPhone of iPad kan zijn.

Oddmar

Mobge Ltd

€ 4,99 via App Store

Ben je fan van Mario en Rayman? Dan mag Oddmar niet op je iOS-apparaat ontbreken. In deze kleurrijke platformgame kruip je in de huid van een viking die het avontuur van zijn leven beleeft. Spring je een weg door prachtige werelden en ontgrendel steeds meer wapens en krachten om je vijanden te slim af te zijn.

Dit krijgen de winnaars van Apple

Iedere winnaar krijgt niet alleen een trofee om mee naar huis te nemen, maar ook een flink prijzenpakket van Apple met daarin de volgende apparaten: een 5K iMac Pro, 15 inch-MacBook Pro, 256GB iPhone X, 512GB iPad Pro met Apple Pencil, Apple TV 4KApple Watch Series 3 en een setje AirPods.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen