De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Dit zijn de winnaars van de Apple Design Awards 2015

Rutger Otto
9 juni 2015, 9:19
3 min leestijd
Dit zijn de winnaars van de Apple Design Awards 2015

Apple kondigt niet alleen jaarlijks nieuwe software aan tijdens de WWDC, het bedrijf beloont ook de mooiste iOS- en Mac-apps van het afgelopen jaar. Dit zijn de 12 winnaars van 2015.

Lees verder na de advertentie.

Apple design Awards 2015

De Apple Design Awards zijn dit jaar gewonnen door: Shadowmatic, Robinhood, Crossy Road, Workflow, Does Not Commute, Vainglory, Pacemaker, Metamorphablet, Fantastical 2, Affinity Designer, Jump-O en Elementary Minute. Hieronder vind je ze allemaal met een korte omschrijving.

Shadowmatic

TRIADA Studio

€ 4,99 via App Store

Shadowmatic is een puzzelgame, waarbij je objecten voor een lamp houdt en deze draait. De schaduw op de muur moet dan een nieuw silhouet vormen. Het spel ziet er prachtig uit, heeft slimme puzzels en is in alle rust te spelen.

Robinhood

Robinhood is een app waarmee je aandelen kunt verhandelen. Hij is niet in Nederlandse App Store beschikbaar. Amerikanen kunnen met de app aandelen kopen en verkopen en de markt-informatie in real-time volgen.

Crossy Road

HIPSTER WHALE

Gratis via App Store

Eén van de mooiste iOS-games van de laatste tijd moest natuurlijk in de prijzen vallen bij Apple. Crossy Road wint eveneens een Design Award. Het gratis spel combineert kort door de bocht het spelplezier van Frogger met de schoonheid van Monument Valley.

Opdrachten

Apple

Gratis via App Store

Met Workflow zet je persoonlijke acties in werking voor iPhone, iPad en Apple Watch. Zo kun je gifjes maken, een app-icoon maken om iemand te bellen of het liedje tweeten waar je naar luistert. Je kunt Workflows van anderen downloaden of zelf ‘recepten’ maken.

Does not Commute

Mediocre AB

Gratis via App Store

In Does Not Commute loods je mensen van A naar B. Dat doe je door hun wagens over straten te vegen. Daarbij teken je steeds nieuwe routes en probeer je jouw eerder bestuurde auto’s te ontwijken. Dat alles in een fraai grafisch jasje en een fijne soundtrack.

Vainglory

Super Evil Megacorp

Gratis via App Store

Vainglory is een freemium game waarin je het opneemt tegen computervijanden of in drie tegen drie-wedstrijden tegen menselijke spelers. Gemakkelijk om op te pikken en om korte games mee te spelen, wat ideaal is voor onderweg. Daarnaast laat Vainglory met prachtige graphics zien waar de iPhone 6 toe in staat is.

Pacemaker - AI DJ app

Pacemaker Music AB

Gratis via App Store

Pacemaker is een muziek-app die in een handomdraai persoonlijke mixes maakt. Je kiest een afspeellijst of verschillende nummers en de app maakt er een mix van.

Metamorphabet: Amazing ABC's

Vectorpark

€ 7,99 via App Store

Deze app leert kinderen het alfabet door (Engelse) woorden met de letters te maken. Metamorphablet is een stijlvolle app met simpele animaties en interactieve letters, waarmee het leuk wordt om te leren.

Fantastical - Calendar

Flexibits Inc.

Gratis via App Store

Eén van de twee Mac-apps in deze lijst is Fantastical 2. Volgens veel media is dit de beste agenda- en taken-app die er op de Mac beschikbaar is. Het design is helemaal aangepast op Yosemite en je kunt precies het overzicht pakken wat jij wil, waardoor organiseren een feest wordt.

Affinity Designer

Serif Labs

€ 64,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Affinity Designer is een ontwerp-programma voor de Mac, waarmee gebruikers nieuwe plaatjes kunnen maken of ze op krachtige wijze kunnen aanpassen.

jump-O

Gabriel Rocha

Gratis via App Store

Jump-O is een ‘Student Winner’. Het spel oogt simpel in zwart-wit, aan jou de taak om een cirkel door levels te rollen door obstakels te ontwijken. Da’s moeilijker dan je denkt.

Elementary Minute

Klemens Strasser

€ 1,19 via App Store

Deze quiz-game is eveneens een Student Winner en biedt steeds korte statements over de onderwerpen rekenen, aardrijkskunde en celebrities waarbij jij moet kiezen of deze correct zijn of niet. Werkt ook met Apple Watch.

Winnaars van vorig jaar

De winnaars uit 2014 waren onder meer Threes!, Leo’s Fortune en Monument Valley. In dit artikel staan alle apps van vorig jaar nog eens op een rijtje.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu