Haal alles uit Apple Clips met deze 5 praktische tips

Lars Paijmans
7 april 2017, 12:18
3 min leestijd
Haal alles uit Apple Clips met deze 5 praktische tips
Clips

Clips

Gratis

Reviewscore

8

Met Clips hebben iPhone-eigenaren er een handige nieuwe Apple-app bij om video’s te maken en bewerken. Al vallen veel van de functies niet direct op. Wij helpen je op weg!

Lees verder na de advertentie.

Onze 5 favoriete Apple Clips tips

De Clips-app van Apple maakt het makkelijk om snel een video op te nemen, te bewerken en te delen. Als je weet waar je moet zoeken tenminste, want de indeling is niet heel logisch. Zo kan Clips spraak omzetten in geschreven tekst, zijn er meerdere filters te gebruiken en stickers op je video te plakken.

Apple Clips tips

1. Zet spraak om in geschreven tekst

Als je een video op je iPhone kijkt, doe je dat vaak zonder geluid. Apple heeft daar aan gedacht en zet jouw gesproken tekst daarom om in geschreven woorden op je scherm. Dit doe je door een nieuwe Clip te maken en op het spraakwolkje te tikken, linksboven in de menubalk. In het volgende scherm kies je hoe de tekst in beeld moet verschijnen. Houd de rode opnameknop ingedrukt en je ziet de woorden vanzelf in beeld verschijnen. Ook de Nederlandse taal wordt ondersteund, al is de vertaling soms nog niet helemaal perfect.

2. Stel bijpassende achtergrondmuziek in

Als je klaar bent met het bewerken en monteren van je Clips-video, kun je nog een bijpassende soundtrack kiezen. Hierbij heb je de keuze uit verschillende stemmingen, zoals Speels, Relaxed, Sentimenteel en Retro. Je selecteert deze achtergrondmuziek door op het muzieknootje te tikken, rechtsboven in beeld. Scrol door de lijst met nummers, of kies uit je eigen muziekbibliotheek. Na het maken van je keuze stel je handmatig in waar de muziek begint en stopt.

Apple Clips tips

3. Plak stickers, kies filters en emoji

Een foto of video kan nog zo mooi zijn, zonder een bijpassende filter of een gezonde dosis emoji ziet hij er een stuk minder leuk uit. Gelukkig maar dat Apple Clips volgepropt heeft met stickers, die je uitkiest door op het sterretje te tikken in het menu. Ook kun je een titel en aftiteling toevoegen door op de T te tikken. Heb je de juiste stijl gevonden, dan pas je de tekst handmatig aan door op de voorbeelden te tikken.

4. Versier je Clip met emoji

Apple heeft de emoji-functie van Clips goed verstopt. Naast de stickers zit namelijk een extra scherm, waarin je een set met emoji vindt. Die open je door op het sterretje te tikken en daarna van rechts naar links over je scherm te vegen. Kies een emoji uit en gebruik vervolgens twee vingers om hem te roteren of het formaat te wijzigen. Op deze manier kun je meerdere emoji aan één Clip toevoegen.

Apple Clips tips

5. Deel je Clip, of bewerk hem achteraf

Na het gebruiken van bovenstaande Apple Clips tips, wil je je creatie natuurlijk delen en opslaan. Als je tevreden bent met het resultaat, ga je terug naar het overzichtsscherm en tik je op het deel-icoon. Dat staat rechts onderin het scherm. Hiermee open je het deelmenu van iOS, dat Apple voor de app aangepast heeft. Bovenin het menu staan voortaan je favoriete iMessage-contacten, zodat je de Clip direct vanuit de app kunt versturen. Andere sociale apps staan eronder op een rijtje, al is de video ook te bewaren in je filmrol door de onderste balk van het deelmenu te kiezen en ‘Bewaar video’ te selecteren.

Lees ook: Opinie: Met Clips bereidt Apple zich voor op de augmented reality-iPhone

Clips

Apple

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu