De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Zo werken de nieuwe 360-graden-selfies op de iPhone X

Rutger Otto
11 november 2017, 13:52
2 min leestijd
Zo werken de nieuwe 360-graden-selfies op de iPhone X
Clips

Clips

Gratis

Reviewscore

8

Apple heeft ‘Selfie Scenes’ toegevoegd aan zijn Clips-app voor de iPhone X. Daarmee maak je bijvoorbeeld een foto van jezelf als hologram in een Star Wars-decor.

Lees verder na de advertentie.

Clips update

De app Clips van Apple heeft een grote update gekregen. Het is nu mogelijk om Selfie Scenes te maken en er zijn nieuwe effecten toegevoegd. Met de Selfie Scenes kunnen gebruikers zichzelf in 360-graden-animaties plaatsen. Het gaat dan bijvoorbeeld om steden, landschappen, in een schetsblok en enkele Star Wars-settings.

De functie is te vinden in de nieuwste versie van de Clips-app. Door naast de camera op ‘scènes’ te tikken, open je de achtergronden. Je kunt er vervolgens één kiezen en daarmee in 360 graden ronddraaien. In selfiemodus lijkt het daardoor alsof je in een andere wereld staat. Daarvoor maakt de app gebruik van de nieuwe frontcamera op de iPhone X, die diepte kan registeren en zo de gebruiker los kan tonen van de achtergrond.

Apple Clips update

Selfie scenes

Naast het presenteren van verschillende achtergronden, werkt Clips hiervoor ook met allerlei filters. Gebruikers kunnen zich bijvoorbeeld aan boord van de Millennium Falcon uit Star Wars plaatsen. Daarbij worden hun gezichten gepresenteerd als hologram, net als in de films.

Op dit moment zijn er twaalf scènes beschikbaar in de app. Die bieden verschillende locaties en filters, die met machine learning worden toegepast. In de app zijn ook nieuwe ‘Posters’ toegevoegd. Die kun je gebruiken in zelfgemaakte video’s in de app. Het gaat om posters van Star Wars en andere toevoegingen van Disney, zoals Mickey Mouse en Donald Duck, maar ook andere plaatjes uit de films van Pixar.

iCloud

Apple heeft het ontwerp van de app ook iets aangepast. Daarmee wordt het gemakkelijker om gebruikers effecten aan videoprojecten te laten toevoegen. Ook is er nu iCloud-ondersteuning, zodat projecten vanaf verschillende apparaten bereikt kunnen worden.

Clips verscheen in april in de App Store. Met de app kun je op vrij simpele wijze video’s maken om te delen met familie en vrienden. We hebben voor beginners enkele Apple Clips-tips op een rij gezet.

Download Apple Clips in de App Store (Gratis)

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu