Apple bereidt freemium Garageband voor
Roel van Hout

Dat er een nieuwe versie van Garageband aankomt bleek al uit het nieuwe icoon voor de app, maar vannacht bleek dat Apple een freemium Garageband versie gaat uitbrengen.

Voor ons vannacht stonden even de nieuwe iWork en iLife apps onder elkaar op de Apple-website. Aangezien het op dat moment in de VS overdag was, heeft MacRumors er een screenshot van weten te bemachtigen.

Daarop zijn onder elkaar de nieuwe iconen te zien, inclusief beschrijvingen. Bij de iWork en iLife-apps is niets bijzonders te zien, maar onder het icoon van Garageband stond het volgende te lezen:

Garageband is gratis in de App Store voor alle apparaten die met iOS 7 werken; aanvullende Garageband instrumenten en geluiden zijn als in-app aankoop verkrijgbaar.

Freemium Garageband, overige apps gratis

freemium garageband

De overige apps zijn geheel gratis op iOS-apparaten die ná 1 september worden geactiveerd. Let wel op dat je niet per ongeluk voor de apps betaalt: als je ze namelijk zoekt in de App Store, zul je er alsnog geld voor moeten betalen. Om dit te voorkomen moet je de speciale Apps van Apple-pagina opzoeken: daar zijn de bovengenoemde apps gratis te vinden.

Dus: ga je komende vrijdag een iPhone 5s kopen of iPhone 5c kopen, dan zul je naar alle waarschijnlijkheid alle iWork en iLife apps gratis kunnen gaan downloaden, want morgen, op 22 oktober, zal Apple de nieuwe apps aan het publiek gaan laten zien.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.