De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

AppicPlanner: spelenderwijs beter gaan samenwerken

Roel van Hout
11 februari 2014, 13:47
2 min leestijd
AppicPlanner: spelenderwijs beter gaan samenwerken

Je hoeft tegenwoordig niet meer samen in een kantoor te zitten om samen te werken: een goede project-managing app is meestal voldoende. AppicPlanner kent een originele insteek.

Lees verder na de advertentie.

AppicPlanner is bedacht en ontwikkeld door JustAppic, een Amsterdamse startup en is bedoeld om de workflow te optimaliseren. AppicPlanner kun je voor jezelf gebruiken, maar komt pas echt tot zijn recht wanneer je er groepsprojecten in beheert.

→ Meer apps als AppicPlanner vind je in ons overzicht met iPhone productiviteit-apps!

App

Het werkt eenvoudig: als je AppicPlanner hebt opgestart, maak je een account aan – inloggen met Facebook of Twitter is niet mogelijk – en vervolgens kun je aan de slag. Door op het plusje in de hoek te tikken maak je een nieuw project aan. Je voorziet dit van een naam, geeft aan van wanneer tot wanneer het loopt, bepaalt of er ook in het weekend aan gewerkt moet worden en nodigt vrienden uit via e-mail. Als je iemand eenmaal hebt uitgenodigd, komt hij of zij bij je AppicPlanner-buddies te staan en kun je hem of haar de volgende keer sneller uitnodigen.

AppicPlanner bevat motiverende notificaties

Tot zover niks buitengewoons, maar het leuke is dat je in AppicPlanner je medewerkers op een bijzondere manier bij de les kunt houden, tot de orde kunt roepen of kunt feliciteren met een mijlpaal: de app bevat meerdere lollige notificaties.

Zo kun je iemand een schop onder zijn kont (kick-a-butt) geven als het allemaal te lang duurt, of uitnodigen voor een drankje als hij of zij goed vooruitgaat met zijn of haar taken. Daarbij is geen hiërarchie: iedereen kan op deze manier het goede werk van een ander belonen of juist diens luiheid bestraffen.

Verder biedt AppicPlanner, zoals je van een app in deze categorie mag verwachten, een duidelijk overzicht van het project en hoe ver iedereen op het moment is. Tel daar het mooie iOS 7 uiterlijk bij op, en AppicPlanner is de moeite van het proberen zeker waard.

Er is één maar: je hebt standaard maar ruimte voor twee projecten. Als je er meer wil, moet je die in de vorm van in app-aankopen aanschaffen. Een slot komt wel weer beschikbaar als je een project hebt afgerond.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu