AppEvent: Kijkcijfers [stats update]

Redactie
26 mei 2011, 0:45
2 min leestijd
AppEvent: Kijkcijfers [stats update]

Vandaag was de applicatie ‘Kijkcijfers‘ gratis te downloaden vanwege de actie ‘AppEvent’. De beheerders van iPhoned.nl hebben mij gevraagd om mijn ervaringen over de actie te delen met jullie. Ik ben namelijk de ontwikkelaar van deze applicatie, en weet dus precies wat er allemaal gaande is in de Nederlandse App Store.

Twee weken geleden ben ik benaderd door Wouter de Smet van AppEvent. Voor zijn actie is hij altijd opzoek naar Nederlandse ontwikkelaars die hun applicatie één dag gratis willen aanbieden via de App Store. Als ontwikkelaar krijg je hier geen vergoeding voor, maar wel veel publiciteit. Heel veel websites schrijven namelijk dagelijks over de actie. Ook op Twitter worden de gratis applicaties vaak besproken.

Vannacht om 00:00 is de prijswijziging van ‘Kijkcijfers’ doorgevoerd door Apple. Vrijwel direct werd de applicatie ongeveer 20 keer gedownload door Amerikanen. In Nederland bleef het aantal downloads tijdens de nacht onder de 100. Vanaf 6 uur ‘s ochtends begon de stormloop in de Nederlandse App Store. Binnen enkele minuten stond de applicatie al in de top 10 van de App Store. Inmiddels staat de applicatie zelfs op nummer 1.

Lees verder na de advertentie.

Problemen met de server

Omdat de applicatie enige rekenkracht nodig heeft voor het verkrijgen van de kijkcijfers, is er een koppeling met de server van DoodleSoft. Door de enorme hoeveelheid actieve gebruikers heeft de server het hier erg zwaar mee. Dat viel ons webhost ook op, en daarom belden ze me rond 12 uur op. Volgens hun gegevens werden er rond 9 uur 119 pagina’s per seconde opgevraagd.

Inmiddels worden er minder pagina’s opgevraagd, maar nog steeds is dit aantal te veel om allemaal te verwerken. Vaak zullen resultaten hierdoor niet verschijnen. Ik verwacht dat het aantal actieve gebruikers de komende dagen drastisch zal afnemen, en dus zal de applicatie morgen hoogstwaarschijnlijk weer perfect werken.

Morgen worden de downloadcijfers rond 14:00 bekend gemaakt door Apple. Zelf verwacht ik ongeveer 10.000 nieuwe gebruikers erbij te hebben. Ik weet wel al dat er vandaag meer dan 100.000 pagina’s met kijkcijfers zijn opgevraagd, en dus was dit een zeer succesvolle dag voor mijn bedrijf DoodleSoft.

[update: Download-statistieken van gisteren]

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's