App zoeken voor iPhone eenvoudiger door overname van Chomp door Apple
Redactie

Apple heeft de app-zoekmachine Chomp overgenomen. Chomp is een dienst, waarmee het eenvoudig is om apps voor de iPhone op te zoeken. Het zoeken in de App Store naar apps wordt door de overname in de toekomst makkelijker.

 

 

Lastig zoeken in het aanbod van ruim een half miljoen apps

In de App Store zijn er meer dan een half miljoen apps beschikbaar. En dan is het wel eens lastig zoeken naar de gewenste app. De door Chomp ontwikkelde algoritmes kunnen door Apple worden toegepast in de App Store. Dat er plannen zijn om de iTunes Store en de App Store te vernieuwen was al eerder bekend geworden. De aandacht wordt daarbij onder meer gericht op het verbeteren van de zoekfunctie.

 

Website van Chomp nog wel bereikbaar

Op dit moment kun je de website van Chomp nog bezoeken. Wat wel vreemd lijkt is, dat Chomp op het moment niet alleen een zoekmachine heeft voor iPhone apps, maar ook voor Android apps. Aan dat laatste komt door de overname vast en zeker binnenkort een einde.

 

Nog even gebruikmaken van Chomps

Je kunt nu nog gebruikmaken van de diensten van Chomps. Zo kun je gratis apps downloaden voor je iPhone. Ook kun je er aanbiedingen vinden net als favoriete en trending apps.

Het is in elk geval prettig om te weten dat Apple er alles aan doet om het zoeken naar apps in App Store te vereenvoudigen voor de bezoekers.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.