App van de Week: Stop Motion Studio

Roel van Hout
4 oktober 2013, 16:00
2 min leestijd
App van de Week: Stop Motion Studio

Elke week kiest Apple een app uit, die vervolgens een week lang gratis te downloaden is. Deze week valt deze eer te beurt aan Stop Motion Studio.

Lees verder na de advertentie.

Het is, met al het computer-animatiegeweld van de laatste jaren, een beetje een vergeten ambacht geworden, maar stop-motion-animatie is minstens net zo bijzonder om naar te kijken. Het is minder glad en gestroomlijnd, maar dat is ook een beetje de charme van de techniek.

stop motion studio

Je kent de filmpjes vast wel van YouTube: dat bijvoorbeeld film-trailers worden nagebouwd in Lego. Nu kun je dat zelf ook gaan doen, met Apple’s gratis App van de Week Stop Motion Studio.

Stop Motion Studio biedt veel mogelijkheden

Haal je Lego of klei dus maar tevoorschijn, want met Stop Motion Studio kun je alle kanten op. Het principe is simpel: telkens als je iets kleins verandert aan – in het geval van een Lego-poppetje – de stand van de armen, maak je een nieuwe foto. Door deze achter elkaar te zetten, krijg je, als je het goed doet, een vloeiende beweging.

In principe zou je dat ook zonder Stop Motion Studio kunnen doen, maar de app bevat nu net wat trucs die het filmpje mooier maken. Zo kun je de app automatisch foto’s laten maken met een zelf in te stellen interval. Tussen twee foto’s heb je dan mooi de tijd om je opstelling te veranderen. Verder kun je vanuit de app filmpjes mailen of op sociale media zetten.

Nog een tip: gebruik wel een tri-pod of iets anders waardoor je iPhone stabiel en in dezelfde positie blijft staan, want anders krijg je te veel beweging tussen je foto’s, wat lelijke filmpjes oplevert – zelfs wanneer je gebruik maakt van Stop Motion Studio.

Stop Motion Studio is nu gratis te downloaden in de App Store!

Stop Motion Studio

CATEATER, LLC

Gratis via App Store
Stop Motion Studio
Stop Motion Studio
Stop Motion Studio
Stop Motion Studio
Stop Motion Studio
Stop Motion Studio
Stop Motion Studio
Stop Motion Studio
Stop Motion Studio
Stop Motion Studio
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu