App van de Week: Figure
Roel van Hout

Iedere week kiest Apple een gratis App van de Week, die vervolgens een week lang gratis te downloaden is. Deze week is de beurt aan muziek-app Figure.

Figure draait om het maken van muziek. Daarbij ligt de focus op eenvoud en snelheid, maar wordt diepte niet geschuwd, zo staat te lezen in de omschrijving in de App Store: volgens de makers is de app geschikt voor gebruik tijdens een kort ritje in het openbaar vervoer, maar kun je er ook rustig voor de duur van een vlucht naar de VS mee spelen.

FigureIn Figure kun je met drie geluidssoorten aan de slag: bas, drums en synthesizer. Met verschillende schuiven kun je ritme en bereik instellen. Drummen doe je door met je vingers op het scherm te tikken. Het moet gezegd: met slechts enkele vingerbewegingen heb je binnen de kortste keren een resultaat dat zeker door de beugel kan.

Muziek uit Figure exporteren

Volgens de ontwikkelaars van Figure is de app ook geschikt voor meer ervaren muzikanten. Dat hebben we helaas niet kunnen nagaan, maar in alle eerlijkheid blijft het in Figure allemaal wel héél erg simpel. Ondergetekende kan zich in ieder geval niet voorstellen dat een producer erg lang met de app zou willen spelen.

Gelukkig bestaat er de mogelijkheid om je loopjes te exporteren naar bijvoorbeeld GarageBand, Apple’s eigen en vele malen uitgebreidere programma voor het maken van muziek op iPhone en iPad. We kunnen ons voorstellen dat Figure op die manier wel een handige app is voor het prille begin van een nummer, dat in een andere app vervolgens verder aangekleed kan worden.

Figure is gratis te downloaden in de App Store!

Figure - Make Music & Beats

Allihoopa

6,0 (1 reviews)
Gratis via App Store

 

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.