Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

App van de week: Wide Sky

Roel van Hout
5 juli 2013, 7:58
1 min leestijd

Iedere vrijdag komt de redactie van de Apple App Store met zijn app van de week. Deze app is vervolgens een week lang gratis te downloaden. Deze week valt deze eer te beurt aan Wide Sky.

Lees verder na de advertentie.

In Wide Sky speel je een rond egeltje met een rode sjaal. Het is de bedoeling om de egel, door je telefoon te kantelen zo hoog mogelijk de lucht in te slingeren en items te pakken. Onderweg naar boven kun je, door op het scherm te tikken, je met een touw vastklampen aan wolken.

App-van-de-week-2

Dat is geen hele originele insteek, want Doodle Jump deed het kantelen van je iPhone om hogerop te komen al jaren geleden. Wat Wide Sky met name bijzonder maakt is de schitterende stijl. Alles is geanimeerd in zachte kleuren, waardoor het net is alsof je naar een prentenboek kijkt.

Alles is tot in de puntjes uitgedacht, van de kleine animaties tussen verschillende schermen tot het zacht flikkerende speelscherm aan toe. Qua uiterlijk is het wat ons betreft een van de mooiste iOS spellen ooit.

App van de week Wide Sky best lastig

Helaas lijkt het of de maker daarbij de gameplay een beetje uit het oog is verloren, want zeker in het begin speelt Wide Sky helemaal niet zo lekker. Gelukkig kun je het kantelen ook uitzetten; dan stuur je de egel verschillende kanten op door met je vingers te vegen.

Maar zelfs dan is de besturing enorm wennen. Met een klein puntje naast de egel wordt namelijk aangegeven van waaruit je de kabel richting wolken kunt schieten, en dat goed timen blijkt gewoon enorm lastig.

Desalniettemin raden we je deze App van de week wel aan; niet alleen omdat hij zoals iedere week gratis is, maar ook omdat het er prachtig uitziet.

Wide Sky

Forge and Form GmbH

Gratis via App Store
Wide Sky
Wide Sky
Wide Sky
Wide Sky
Wide Sky
Wide Sky
Wide Sky
Wide Sky
Wide Sky
Wide Sky

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's