App van de Week: Storm Raiders
Roel van Hout

Iedere week komt de redactie van de Apple App Store met zijn app van de week. Deze app is vervolgens een week lang gratis te downloaden. Deze week valt deze eer te beurt aan Storm Raiders.

In het spel, dat voluit ‘Sky Gamblers: Storm Raiders’ heet, neem je als gevechtspiloot deel aan bekende luchtgevechten uit de Tweede Wereldoorlog. Zo neem je het op tegen Duitsland boven het Engelse Dover, en bevecht je Japan boven onder andere Midway en Pearl Harbor.

Storm Raiders is volledig in 3D, wat op iOS niet altijd even goed nieuws is: de iPhone en iPad zijn zeer zeker krachtig, maar niet in staat tot de pracht en praal van echte gameconsoles. Storm Raiders doet daar echter nauwelijks voor onder.

Storm Raiders bestuurt intuïtief

Een mooi spel dat niet goed bestuurt is echter nog steeds niet App van de Week-waardig, maar daar is bij Sky Gamblers geen sprake van. Door je iPhone te kantelen stuur je je vliegtuig, dat uit zichzelf vliegt. Schieten doe je door op je scherm te tikken.

Storm Raiders bevat in app-aankopen in de vorm van extra vliegtuigen, verf en wapens, maar zonder hier geld aan te besteden is het spel nog steeds de moeite waard. Het is best bijzonder om de behoorlijk gedetailleerde omgeving op je iPhone onder je vliegtuig door te zien schieten terwijl je je best doet om niet geraakt te worden door je tegenstanders. Wat dat betreft is er een hoop vooruitgang geboekt op het gebied van smartphonegames.

Storm Raiders is gratis te downloaden in de App Store!

Sky Gamblers: Storm Raiders

Atypical Games

5,0 (4 reviews)
€5,49 via App Store

Sky Gamblers: Storm Raiders
Sky Gamblers: Storm Raiders
Sky Gamblers: Storm Raiders
Sky Gamblers: Storm Raiders
Sky Gamblers: Storm Raiders

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.