App van de week: Sprinkle
Roel van Hout

Iedere vrijdag komt de redactie van de Apple App Store met zijn app van de week. Deze app is vervolgens een week lang gratis te downloaden. Deze week valt deze eer te beurt aan Sprinkle.

app-van-de-week

Het is te hopen dat je geen genoeg krijgt van breinbrekers, want App van de week Sprinkle is een onvervalste puzzelaar. Je speelt in het spel als een klein blauw marsmannetje met sprieten en een brandweerhelm. Tot je beschikking heb je een bluswagen met waterspuit. Hiermee ga je de vlammen te lijf.

Dat klinkt natuurlijk makkelijker dan het is, want naarmate het spel vordert zul je je hersens steeds meer moeten laten kraken om in ieder level alle vlammen te doven. Niet alle vlammen zijn namelijk direct bereikbaar voor de waterspuit, die in hoogte en qua hoek verstelbaar is. Nog steeds zul je het water in sommige gevallen via andere objecten moeten kaatsen en laten stromen om alle hoeken te bereiken.

App van de week bevat pittige puzzels

Daar komt nog bij dat water een schaars goed is. Het is sneller op dan je wil, en hoe zuiniger je er mee omgaat, hoe meer punten je per level kunt verdienen. Ook zijn er in sommige levels objecten waar je op slimme wijze van gebruik moet maken om de brandjes te blussen. Zo kun je met je waterspuit tandwielen en blokken verplaatsen, om zo afgegrendelde gebieden te bereiken. Je zult met de in totaal 72 levels wel even bezig zijn.

De app van de week spat van je scherm met zijn felle kleuren. Het water verdient daarbij een speciale vermelding: hoe dat over je scherm stroomt ziet er verbazingwekkend goed uit. Zeker proberen!

Sprinkle!

Mediocre AB

8 (2 reviews)
€ 2,29 via App Store
Sprinkle!
Sprinkle!
Sprinkle!
Sprinkle!
Sprinkle!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.