App van de week: Snoopy Coaster
Wouter Nijsen

Chillingo’s Snoopy Coaster is de komende week Apples app van de week. In het spelletje rijd je met figuren als Snoopy, Charlie Brown en Peppermint Patty over achtbanen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Het spel is daarom in het ‘infinite runner’-genre te plaatsen. Hiermee wordt bedoeld dat je figuurtje, voertuig of in dit geval achtbaankarretje altijd door blijft gaan en je er zelf voor moet zorgen dat alle obstakels vermeden worden en je ondertussen zoveel mogelijk punten scoort.

Na iedere duizend meter krijg je een nieuw level voor je kiezen, dat uiteraard steeds meer gaten, loopings en verschillende paden bevat waar je overheen kunt gaan of van af kunt vallen. De munten die je onderweg verzamelt, kun je inzetten voor power-ups.

Snoopy Coaster is mooi en uitdagend

snoopy coasterOmdat je achtbaankarretje automatisch rijdt, hoef je er dus alleen rekening mee te houden dat je nergens tegenaan botst. Dit doe je met een simpele veeg of tik op het scherm, wat soms wordt afgewisseld door een minigame waarin je bijvoorbeeld zo lang mogelijk in een looping moet blijven zitten.

Het grootste pluspunt van de game is het mooi uitgewerkte uiterlijk met figuren uit het Peanuts-universum, die ook nog eens leuk commentaar geven terwijl je bezig bent. Het grootste minpunt zijn toch wel de prijzen die aan de verschillende power-ups en upgrades hangen. Deze zijn erg hoog, waardoor je of heel lang moet spelen of toch maar een in-app-aankoop moet doen voor wat snelle muntjes.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.