App van de week: Bird Zapper!
Wouter Nijsen

Iedere week benoemt Apple een app tot app van de week. Deze week is dat Bird Zapper! Een druk spelletje waarbij je zoveel mogelijk vogels in een rij van drie moet krijgen.

Deze vogels zitten namelijk op de elektriciteitsmasten en kunnen alleen eraf worden gehaald als je ze elektrocuteert als ze in een rij van drie op je zitten te wachten. De game is afkomstig van game-ontwikkelaar Namco Bandai, die ook titels maakt voor spelcomputer als de Xbox 360 en PlayStation 3.

Geen feilloze besturing

Hoe meer vogels je ‘zapt’, hoe hoger de score wordt. Sommige vogels geven je tijdelijk speciale krachten. Zo zullen bevroren vogels er even voor zorgen dat je zelf de drie op en neer bewegende rijen (waar de vogels zich op bevinden) kunt verplaatsen hoe jij het wilt. Dit soort acties vergen echter een enorm precieze invoer, waardoor de app niet altijd doet wat je wilt. Dit bederft het spelplezier toch wel.

De game gooit daarnaast geregeld een reclamevenster in je gezicht, en die kun je voor zover bekend niet weghalen met een in-app-aankoop. Bird Zapper! is dan ook een geinige download als het voor niet is, maar het kan door de kleine haperingen in de besturing en irritante reclames alsnog niet echt tippen aan alternatieven als Marbly, dat ook gratis is.

[app 423688583][appimg 423688583]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.