App van de week: Bad Piggies
Wouter Nijsen

Iedere week komt de redactie van de Apple App Store met zijn app van de week. Deze app is vervolgens een week lang gratis te downloaden. Deze week valt deze eer te beurt aan Bad Piggies.

Bad Piggies is net als Angry Birds een puzzelspel en een beetje de spirituele opvolger van Rovio’s populairste gamereeks te noemen. Bad Piggies verscheen alweer eind 2013 en laat je dit keer spelen vanuit het perspectief van de gemene varkentjes in plaats van de boze vogeltjes uit Angry Birds.

De gameplay verandert hier ook door: in Bad Piggies is het zaak om van links naar rechts een level te doorlopen. Hiervoor moet je zelf met een aantal vooraf bepaalde onderdelen een voertuig samenstellen. Voeg je een ballon toe, dan kun je die vervolgens laten klappen om je voertuig een beetje te zakken. Een propeller? Druk dan op het scherm om sneller te gaan.

Bad Piggies een pittige puzzelgame

Dit klinkt net zo lastig als het is, want je zelfgemaakte voertuig moet ook nog eens een beetje in balans zijn. Net als in Angry Birds kun je in ieder level maximaal een score van drie sterren behalen. Eén ster krijg je voor het behalen van de finish, een ander moet je onderweg oppikken en een derde is gebonden aan een doorgaans strenge tijdslimiet. Genoeg uitdaging dus om je even bezig te houden!

Bad Piggies

Rovio Entertainment Oyj

7 (3 reviews)
Gratis via App Store
Bad Piggies
Bad Piggies
Bad Piggies
Bad Piggies
Bad Piggies

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.