App van de week: Angry Birds Star Wars

Roel van Hout
12 juli 2013, 8:32
2 min leestijd
App van de week: Angry Birds Star Wars

Iedere vrijdag komt de redactie van de Apple App Store met zijn app van de week. Deze app is vervolgens een week lang gratis te downloaden. Deze week valt deze eer te beurt aan Angry Birds Star Wars.

In een week waarin de App Store zijn 5-jarig jubileum viert, mag Angry Birds eerlijk gezegd niet ontbreken. We vonden het al een tikkeltje vreemd dat het spel niet bij de 10 mijlpalen zat die Apple gratis aanbood, maar we weten nu waarom: Angry Birds Star Wars is als App van de week een week lang gratis te downloaden – een passend eerbetoon aan één van de meest verkochte iPhone apps allertijden.

app van de weekWie het principe van Angry Birds onverhoopt niet kent: groene varkens stelen de eieren van een stel vogels. Vervolgens kun je de vogels met een katapult richting steeds sterker wordende constructies, waarin de dieven zich schuilhouden, schieten. Iedere kleur vogel heeft daarbij een andere eigenschap: de gele kun je laten duiken, terwijl de zwarte ontploft.

App van de week: Angry Birds Star Wars meest uitgebreide versie ooit

Angry Birds Star Wars is de  5e aflevering in deze immens populaire serie. Het spel speelt hetzelfde als de vorige delen, maar is overgoten met een schitterend Star Wars sausje. Uit alles blijkt de liefde voor de ruimteopera: De varkens zijn – uiteraard – verkleed als stormtroopers, tusken raiders, Darth Vader en ander kwaadaardig gespuis, terwijl de vogels als onder andere Luke Skywalker, Ben Kenobi en Leia Organa de goede kant vertegenwoordigen.

Lees verder na de advertentie.

Toegegeven: een beetje kennis van Star Wars kan geen kwaad, want het verhaal wordt minimaal uitgelegd. Als je de films niet kent, zul je de speciale mogelijkheden van de vogels ook niet snappen. Zo kan Luke Skywalker met zijn lichtzwaard zwaaien, kan Ben Kenobi met een Force-push gebouwen omver werpen en ramt de zware Chewbacca-vogel overal dwars doorheen.

Angry Birds Star Wars wordt gratis periodiek geüpdatet met 20 nieuwe levels. Momenteel bevat de app van de week 160 levels, waar de bonuslevels nog niet eens bij op zijn geteld. Voor de normale prijs van 0,89 euro is dat al geen geld, dus is deze tijdelijke gratis download helemaal een buitenkans. Maar nogmaals: vooraf Star Wars hebben gezien is eigenlijk wel verplicht.

Angry Birds Star Wars

Rovio Entertainment Oyj

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd
Angry Birds Star Wars
Angry Birds Star Wars
Angry Birds Star Wars
Angry Birds Star Wars
Angry Birds Star Wars
Categorie: iPhone Games
Spotlight: Angry Birds

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's