Deze 10 apps zijn er in 2018 het meest op vooruit gegaan

26 december 2018, 16:12
4 min leestijd
Deze 10 apps zijn er in 2018 het meest op vooruit gegaan

In de App Store verschijnen een hoop nieuwe apps, maar ook belangrijk zijn de updates waardoor oude apps er op vooruit gaan. Dit zijn de beste app-updates van 2018.

Lees verder na de advertentie.

Beste app-updates van 2018

Aan het eind van het jaar is het logisch om terug te kijken naar de beste nieuwe apps. Dat doen we dit jaar als redactie door allemaal één app uit te kiezen.

Maar minstens zo belangrijk zijn de app-updates. De apps die we al gebruiken worden op deze manier namelijk een stuk handiger, veiliger of krijgen zelfs een volledige make-over waardoor ze als nieuw voelen. Daarom zetten wij de apps op een rij die er het meest op vooruit zijn gegaan in 2018.

1. Pocket Casts

Een van de tofste podcast-apps voor iOS heeft een compleet redesign gekregen. Niet alleen ziet de app er daardoor weer lekker fris uit, maar je krijgt ook een stapel nieuwe functies. De belangrijkste verbetering is dat je afleveringen van podcasts nu kunt beluisteren zonder abonnement. Daarnaast is de zoekfunctie nu te gebruiken om naar individuele afleveringen te zoeken. De nieuwe balk onderin het scherm laat je tevens makkelijk door de app navigeren. En het is ook nog eens makkelijker om podcasts te archiveren of in de wachtrij te zetten met een swipe.

Pocket Casts: Podcast Player

Automattic

Gratis via App Store
app-updates 2018

2. Telegram

Telegram heeft een flinke upgrade gekregen in 2018. Sterker nog: de app is volledig opnieuw opgebouwd in Apples programmeertaal Swift. Dat gebeurde met de 5.0-update, waardoor de app sneller is en zuiniger omgaat met de accu. Hiermee zijn onder andere ook de notificaties aangepakt, want je krijgt een meldingen uit andere gesprekken als je al aan het chatten bent. Reageren kan zelfs binnen deze notificatie, zonder je andere gesprek te verlaten.

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store

3. Google Chrome

Google Chrome bestond in 2018 tien jaar en daarom was het tijd voor een nieuw design. Dat betekent onder ander een volledig nieuw uiterlijk, met meer rondingen, nieuwe icoontjes en fellere kleuren. Dat maakt Chrome een stuk overzichtelijker. Ook is de browser sneller geworden en zit er nu onder andere een ingebouwde wachtwoordmanager in. Al met al een flinke upgrade voor deze fijne iOS-browser.

Google Chrome

Google

Gratis via App Store
app-updates 2018

4. WhatsApp

De app die jaarlijks het vaakst interessante updates krijgt is ongetwijfeld WhatsApp. Dat was in 2018 niet anders. Zo kun je nu media vanuit je notificaties bekijken en groepsbellen met video en audio. Ook wordt er aan de veiligheid gewerkt. Zo herkent WhatsApp nu verdachte linkjes en moet de nieuwe doorstuurfunctie nepnieuws en spam tegengaan.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

5. Pokémon GO

We hebben er lang op moeten wachten, maar het is eindelijk mogelijk om andere spelers uit te dagen in Pokémon GO. Multiplayer was een van de meest gewilde functies sinds de game is uitgekomen en eindelijk ga je met jouw Pokémon het gevecht aan met andere trainers.

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
app-updates 2018

6. Google Maps

De kaartendienst van Google is er dit jaar ook op vooruit gegaan. Het reizen met de auto wordt fijner, omdat de app onder andere beter rekening houdt met file. Tevens worden bussen op de kaart getoond in verschillende Nederlandse steden en is er integratie met Apple Muziek. Daarnaast biedt Google Maps nu ondersteuning voor CarPlay en is er een nieuwe ‘Voor jou‘-tabblad, met onder andere nieuwe cafés en bars in jouw woonplaats.

Google Maps

Google

Gratis via App Store

7. Flitsmeister

De Nederlandse app Flitsmeister is flink onder handen genomen dit jaar. Zo heeft de app een nieuw design gekregen, met meer ruimte voor de kaart. Ook is het mogelijk om via gesproken instructies te navigeren.

Flitsmeister

Flitsmeister B.V.

Gratis via App Store
app-updates 2018

8. Instagram

Natuurlijk heeft Instagram ook een stapel updates gekregen in 2018. De belangrijkste verbetering is dat er meer nadruk kwam te liggen op nieuwe berichten in je feed, na alle kritiek op de niet chronologische tijdlijn. Het is nu tevens duidelijker of je elk nieuw bericht hebt gezien. Daarnaast lag de nadruk dit jaar op veiligheid. Onder andere door de mogelijkheid om tweestapsauthenticatie toe te voegen via een authenticatie-app. Ook gaat Instagram meer accounts verifiëren.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

9. Kindle

Kindle is een fijne app om ebooks mee te lezen, maar dan moet je wel shoppen in de digitale winkel van Amazon. Doe je dat? Dan kun je sinds dit jaar op een veel fijnere manier boeken lezen. In plaats van pagina na pagina, is het mogelijk om verticaal door boeken te scrollen totdat het boek klaar is. Dat blijkt een bijzonder fijne manier om boeken te lezen.

Amazon Kindle

AMZN Mobile LLC

Gratis via App Store
app-updates 2018

10. NS

De NS-app kreeg dit jaar een handige nieuwe functie. Het is namelijk mogelijk om via de app te zien waar er in de trein nog plek is. Soms zit de ene kant helemaal vol, terwijl er aan de andere kant nog genoeg ruimte is. Door het gewicht van de treinstellen te meten, geeft de app op bepaalde routes aan of of een treindeel vol zit, druk is of dat er nog genoeg plekken zijn.

NS

NS Reizigers B.V.

Gratis via App Store

Het beste van 2018

Houd iPhoned deze laatste weken van het jaar in de gaten voor meer artikelen over het beste van 2018. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om deze artikelen als email te krijgen. Of download de iPhoned-app!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu