App Store-sectie voor kinderen is live

Roel van Hout
20 september 2013, 8:58
1 min leestijd
App Store-sectie voor kinderen is live

Ouders van jonge iOS-gebruikers, opgelet: Apple heeft zoals eerder aangekondigd vanaf nu een speciale App Store-sectie voor kinderen geopend. Daar kun je terecht voor geschikte apps die bij de leeftijd van jouw kind passen!

De App Store-sectie voor kinderen is beschikbaar via je iPhone, iPad en iTunes en bevat drie subcategorieën: voor kinderen jonger dan 5, voor kinderen van 6 tot 8, en voor kinderen van 9 t0t 11. De subcategorie voor kinderen in de games-sectie is daarmee verdwenen.

app store-sectie voor kinderen

Dat moet het voor ouders van jonge kinderen een stuk makkelijker gaan maken om apps voor hun kroost te vinden. De App Store bevat zoveel apps, dat het soms een hachelijke onderneming was om de juiste apps, passend bij de leeftijd van je kind, te vinden.

Lees verder na de advertentie.

App Store-sectie voor kinderen te vinden onder categorieën

Om bij de speciale App Store-sectie voor kinderen te komen vanaf je iPhone of iPad, ga je naar de App Store app, tik je op ‘hitlijsten’ en vervolgens op ‘categorieën’. Daar kun je vervolgens kiezen voor ‘kinderen’.

Om de lijst via iTunes te benaderen, klik je op ‘iTunes Store’, vervolgens op ‘App Store’ en kies je de banner ‘kinderen’. Vervolgens zul je op beide plekken de subcategorieën per leeftijd kunnen vinden.

Categorie: Apps algemeen
Spotlight: App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's