App helpt je uit de nood in het buitenland

Redactie
4 juli 2011, 21:00
1 min leestijd
App helpt je uit de nood in het buitenland

Je iPhone kan je deze zomer een hoop narigheid besparen. Met de nieuwe InNood applicatie bel je namelijk in het buitenland met één druk op de knop het alarmnummer.

De app is vandaag gelanceerd door verzekeraar Inshared. De InNood app is gratis beschikbaar voor de iPhone en Android telefoons.

Geen verwarring meer bij alarmnummers

In Europa geldt er sinds enige jaren één centraal alarmnummer, namelijk 112. Helaas is niet iedereen hiervan op de hoogte.

De InNood applicatie geeft het alarmnummer weer van het land waar je je op dat moment bevind. Indien er aparte nummers zijn voor de politie, brandweer of ambulance dan worden deze weergegeven.

Lees verder na de advertentie.

De InNood applicatie maakt geen gebruik van een mobiele internetverbinding, zodoende werkt deze dus ook in het buitenland wanneer ‘data roaming’ is uitgeschakeld.

Samenwerking met Eurocross Assistance

InShared heeft de app ontwikkeld in samenwerking met Eurocross Assistance. Deze organisatie is de hulpdienst van InShared op het gebied van medische hulp, vervoershulp, hulp bij brand-, storm- of waterschade en personenalarmering. Voor InShared-klanten biedt de app ook directe toegang tot Eurocross Assistance.

Demovideo InNood applicatie

De InNood applicatie is gratis te downloaden (iTunes link)

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's