De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

De 6 beste anonieme berichten-apps voor iOS

Rutger Otto
28 oktober 2014, 13:04
2 min leestijd
De 6 beste anonieme berichten-apps voor iOS

Facebook Rooms is nog niet beschikbaar in de Nederlandse App Store, maar wil je anoniem berichten sturen, dan heb je genoeg alternatieven. Wij zetten 6 anonieme apps voor berichten op een rij.

Lees verder na de advertentie.


Secret is een app waarmee je jouw diepste geheimen anoniem met de wereld kan delen in een paar woorden en een achtergrondplaatje. Jouw contacten kunnen de geheimen zien, maar weten niet dat jij het bent. Mensen kunnen jouw geheim als favoriet markeren, waardoor meer gebruikers hem kunnen lezen. Ook is anoniem te reageren waarna soms een gesprek ontstaat tussen mensen die niet van elkaar weten wie ze zijn.


Alien Blue is geen chat-app, maar een Reddit-client. Qua opzet lijkt het wel wat op Facebook Rooms, dat lijkt op een forum waar iedereen zijn zegje kan doen. Met Alien Blue heb je een Reddit-account nodig, waarvoor je uiteraard een onherkenbare (anonieme) gebruikersnaam kan uitmaken. Vervolgens kun je met andere Redditors op verschillende topics reageren. Daarnaast kun je ook zelf een nieuw topic aanmaken. Af en toe kun je op Reddit ook in gesprek gaan met beroemde personen in Reddit AMA.

Wickr Me - Private Messenger

Wickr, LLC

Gratis via App Store

Wickr lijkt in de basis op Snapchat, maar dan volledig anoniem. Met de app kun je berichten naar andere gebruikers sturen die slechts voor een bepaalde tijd te zien zijn, waarna ze van de servers worden gegooid. Wickr is echter volledig anoniem, want metadata zoals locatie, tijd en identiteit van gebruikers worden verwijderd.


Yik Yak is in Amerika zeer populair op scholen. Het is een geheimen-app die daar voornamelijk wordt gebruikt om leraren en leerlingen zwart te maken. De app maakt gebruik van je locatie, zodat je bericht bij mensen in de buurt te zien is, zonder dat je verder iets van jezelf prijsgeeft. Gebruikers kunnen op ‘geheimen’ stemmen en hoe hoger de votes, des te prominenter de app in beeld komt binnen de app. Daarnaast is er anoniem op anderen te reageren. Om het te gebruiken is geen account nodig.

Whisper - Share, Express, Meet

WhisperText LLC.

Gratis via App Store

Whisper werkt hetzelfde als Secret. Je kan dus dingen met de buitenwereld delen, die je niet graag tegen vrienden vertelt. Het verschil is de insteek: Whisper hoopt dat gebruikers langdurige relaties opbouwen in een gemeenschap door te leunen op vertrouwen en eerlijkheid. Wel blijft de app helemaal anoniem. Je kan geheimen liken en op elkaar reageren binnen de app.

Truth - Just Say It

Foro Technologies Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Met Truth kun je anoniem berichten sturen naar mensen binnen je contactenlijst. Je spreekt dus altijd met iemand die je kent, alleen weet je niet wie het is. De lol is om erachter te komen door de antwoorden en de manier waarop iemand berichten stuurt. Het lijkt iets op Whisper en Secret, maar in plaats van dat je bericht openbaar wordt, komt het bij één persoon terecht die je kent. Da’s wel zo spannend.

Lees meer over apps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu