Beste apps van 2017: Animal Crossing Pocket Camp

Erwin Vogelaar
28 december 2017, 19:23
4 min leestijd
Beste apps van 2017: Animal Crossing Pocket Camp
Animal Crossing: Pocket Camp

Animal Crossing: Pocket Camp

Gratis

Reviewscore

8,5

Ook in 2017 verschenen er weer ontelbaar veel nieuwe apps. iPhoned pakt het dit jaar anders aan en laat iedere redacteur één app uitkiezen. Dit zijn wat ons betreft de allerbeste iOS-apps van het jaar. Vandaag is Erwin aan de beurt met Animal Crossing: Pocket Camp.

Lees verder na de advertentie.

Een plek om tot rust te komen

Het afgelopen jaar heb ik voor iPhoned veel apps bekeken. Mijn aandacht ging voornamelijk naar de nieuwste games, dus het zal niemand verbazen dat ik als favoriete app van het jaar een spel uitkies. En wat zijn er in 2017 een hoop prachtige iOS-games uitgekomen, zoals recentelijk nog Gorogoa en Life is Strange. Eerder verschenen ook titels als Old Man’s Journey, Hidden Folks en Monument Valley 2. Toch kies ik nu voor Animal Crossing: Pocket Camp.

Pocket Camp is niet de beste game van het jaar en niet eens de beste Nintendo-game die in 2017 voor iOS is verschenen. Het is wel de enige game van dit jaar die ik na een maand nog bijna elke dag speel.

Veeleisende dieren

Eigenlijk is Animal Crossing: Pocket Camp maar een vreemde game. Je start een nieuwe camping in de natuur en je hoopt dat je vrienden wordt met de dieren in de buurt, zodat ze bij jou komen kamperen. Vriendschap in deze game bestaat uit het geven van cadeautjes. Geef je de dieren genoeg vissen, fruit of insecten, dan gaat je ‘vriendschapslevel’ omhoog. Eerst moet je al die spullen natuurlijk verzamelen, of kopen van je medespelers.

animal crossing: pocket camp

Je krijgt wel wat terug voor je werk, zoals verschillende grondstoffen. Maar dit ijzer, hout en katoen gebruik je enkel om meubels en tenten te maken voor je dierenvrienden, omdat ze zich anders te goed voelen voor je camping. Wat een nare beesten zijn het eigenlijk.

Pocket Camp is een game waar je, wanneer je wil, even in kan duiken om wat dingetjes te doen. Je verzamelt wat spulletjes, bezoekt andere spelers, voldoet aan wat opdrachtjes of herschikt je camping met nieuwe meubeltjes. Er zit geen druk achter. Kijk je enkele dagen niet, dan is dat geen probleem. Dit maakt van Pocket Camp een fijne plek om zo nu en dan te bezoeken om tot rust te komen. Even aan niets anders denken dan dit gestructureerde leven, waarin je tot dienst staat van veeleisende dieren.

Ook interessant: de favoriete app van Rutger (HQ) en de 12 beste iOS-apps van 2017

Zelf inrichten

Leuk is ook dat je deze wereld helemaal naar eigen smaak kunt vormgeven. Zowel met alle meubels die je plaatst, maar ook door de kleding die je draagt. Later wordt het ook mogelijk om zelf nieuwe kleding te maken, maar je krijgt nu al regelmatig truien en jassen van je dierenvieren en er is elke dag nieuwe kleding te koop op de markt.

Voor iedereen die bang is dat je echt geld moet uitgeven in deze free-to-play-game: dat is echt niet nodig. Na een maand spelen heb ik nog geen cent uitgegeven. Dit terwijl ik het niet eens erg zou vinden om een paar euro in deze game te stoppen als dank voor al het speelplezier. Wat je voor je geld terugkrijgt, is echter gewoonweg te beperkt.

Updates

In ieder geval blijft deze game ook de komende tijd iets om naar terug te keren. Er worden constant updates uitgerold. In een maand tijd zijn er al twee keer nieuwe dieren toegevoegd, met daarbij ook weer nieuwe meubels. Ook is er nu een tuin bij je camping geplaatst. Tevens zeggen de dieren op speciale dagen nieuwe dingen, bijvoorbeeld recentelijk tijdens de kortste dag van het jaar. Hierdoor blijven de gesprekken fris aanvoelen. Daarnaast zijn er regelmatig evenementen met tijdelijke meubels om te sparen, zoals met kerst en de jaarwisseling.

animal crossing pocket camp

Ik snap heel goed dat Animal Crossing: Pocket Camp niet voor iedereen is. Het is een erg beperkte versie van een geliefde gameserie. Ook heeft de game in elke hoek wel een optie om echt geld uit te geven, en de dieren zijn eikels. Toch is het ook de vrolijkste en liefste game van het jaar. Het is het een fijne plek waar ik altijd even naartoe kan. Daar laat ik het bij, want er staat een beer op het strand te wachten en ze is te lui om de schelpen die voor haar poten liggen zelf op te rapen.

Download Animal Crossing: Pocket Camp in de App Store (gratis)

Animal Crossing: Pocket Camp

Nintendo Co., Ltd.

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's